Ministarka ekonomije poručila

Odštete za raskid ugovora za gradnju mHE neće biti milionske

Vlada Crne Gore nema procjenu koliko će državu koštati raskid nekoliko ugovora za gradnju malih hidroelektrana, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić i dodala da to sigurno neće biti milionski iznosi.
Objavljeno: 08. 11. 2019 - 21:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Podsjećamo, Vlada Crne Gore je ranije objavila da raskida nekoliko ugovora za gradnju malih hidroelektrana u nekoliko opština, te da će rijeke Bistrica u Bijelom Polju, tri rijeke u Plavu, kao i Bukovica u Šavniku i Trepačka rijeka u Andrijevici biti zaštićene.

Sekulić je u emisji “Živa istina”, na Javnom servisu, navela da u Vladi nijesu pravili projekciju koliko bi raskid ugovora sa sedam kompanija koštao državu.

“Moramo prvo da vidimo sa vještacima dokle se stiglo. Sigurna sam da oni koji nemaju građevinsku dozvolu, a mislim da je više od pola onih o kojim razgovaramo bez građevinske dozvole, oni nijesu mogli da imaju legitimna očekivanja bilo kakve vrste”, navela je Sekulić.

Zbog toga što nijesu imali građevinsku dozvolu, kako dodaje Sekulić, nijesu ni počeli da grade.

“U Bistrici nema građevinske dozvole, u Plavu na dvije lokacije nema građevinske dozvole. Građevinske dozvole ima u Bukovici, ali je i ona u procesu razmatranja. Tako da ne očekujem da to budu milionski iznosi u pitanju”, kazala je Sekulić.

Poručila je i da odštetu od 30 miliona niko ne može da očekuje. “Ako to neko očekuje onda ćemo ići na sud”, poručila je Sekulić.

Ministarka je u emisiji “Živa istina”, poručila da na Vladu ne utiče to što se izgradnjom malih HE bavi sin predsjednika države Mila Đukanovića, Blažo Đukanović.

“Nekoliko puta se dešavalo da se na Vladi nađu materijali, a da niko ne obrati pažnju na ime firme ili vlasnika firme. Gledamo zakonitost, gledamo benefite za državu, a imena i prezimena nijesmo uzimali u obzir”, zaključila je Sekulić.

Komentari: 4

kao Aca za limenku

08. 11. 2019 - 22:09

Uglavnom tatina decica su svakako na dobiti . Ako im proradi centrala narod im placa subvencioniranu cijenu daleko visu od ekonomske ako ne jos bolje i bez rada dobiju "za izgubljenu dobit" par milioncica .
Po zasluzi...

09. 11. 2019 - 01:08

Pipun, slijefeći komentar možeš pisati iz Spuža.
Miroslav

09. 11. 2019 - 07:30

Odštete će biti višemilionske. Cjelokupna dobit za period trajanja koncesije. Jasno kao dan. Samo gospođi ministarski nije jasno
Jasno je njoj ,

09. 11. 2019 - 09:33

No je tako programirana , najsmjesniji lik u vladi crne gore hahaha kako se slatko nasmijem njenim izjavama, njenom znanju iz ekonomskih nauka ,a nalazi se na tako vazno mjeso a uloga joj je kao UPCG da glaca sminka hahaha Odradjuje posao nista drugo. Dajte vise PAZNJE! Ovoj personi, hahaha
Novi komentar