Bez promjene cijene struje naredne godine

Ne očekujemo u sljedećoj godini promjenu cijene struje. Vjerujemo da će ona ostati na stabilnom nivou kao i u ovoj godini, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić gostujući u emisiji „Živa istina“.
Objavljeno: 08. 11. 2019 - 23:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Takođe, Sekulić se osvrnula i na činjenicu da se i dalje kasni sa početkom komercijalne upotrebe podmorskog energetskog kabla između Crne Gore i Italije, najavljenog za sredinu 2019. godine.

"Kabal je u fazi ispitivanja, tamo su brojne inspekcije. Kabal radi, postrojenje radi. Dobijene su direktive za otklanjanje nepravilnosti kako bi dobio upotrebnu dozvolu. To nijesu nepravilnosti koje su krupne", rekla je.

Na pitanje da li postoji mogućnost da izvučemo neku korist od vode u Bilećkom jezeru koje koriste u BiH, Sekulić kaže da Vlada nije digla ruke od toga, ali da je vrlo teško komunicirati sa vlastima u BiH.

"Posljednijh tri godine imam desetak dopisa poslatih u prazno. Razgovarali smo na sjednicama Vlade o tome. Čuli tonove zbog čega ne pokrenemo arbitražu. Mislim da ćemo ubrzo, sa pravnim savjetnicima, razgovarati o tome koje bi nam bile šanse da pokrenemo arbitražu po pitanju Bilećkog jezera", saopštila je Sekulić.

Komentari: 2

BRAVO

08. 11. 2019 - 23:31

Hvala vladi, ali samo dok ne završe izbori, pa ćemo viđet.
bolji zivot na prvom mjestu

09. 11. 2019 - 00:23

A zasto bi trebalo da poskupi struja koja se isporucije domacinstvima u CG? Elektoprivreda posluje sa profitom. Ne treba zaboraviti kako je nastala ta elektroprivreda, kao drustveno preduzece, nije to neki privatnik ulozio svoj kapital, a i danas vecinski pakaet ima vlada, a i ekeltroprivreda nema konkurenciju. O kojim se trzisnim cijena tu moze pricata? Cilj javnog preduzeca jeste sto bolji uslovi zivota sto veceg broja gradjna.
Novi komentar