Sirijski predsjednik poručio

Asad: EU treba da se plaši džihadista koje podržava, ne izbjeglica

U ekskluzivnom intervjuu za rusku TV RT, sirijski predsjednik Bašar el Asad rekao je da je strah evropskih naroda da će im Turska poslati izbjeglice licemjeran.
Objavljeno: 09. 11. 2019 - 17:14 Promjenite veličinu teksta: A A A
Asad: EU treba da se plasi dzihadista koje podrzava, ne izbjeglica
Foto: EPA-EFE /SANA

On je optužio EU da nastavlja da sponzoriše terorizam u Siriji.

Sirijski lider tvrdi da bi najveća briga Evropske unije trebalo da budu "stotine hiljada džihadista sa kojima je u savezu", a ne izbjeglice iz Sirije koje turski predsjednik Redžep Tajip Edogan prijeti da će pustiti.

"Kako se možete bojati tih nekoliko miliona, koji su većinom umjereni i među kojima je malo terorista, dok direktno podržavate na desetine, možda i stotine hiljada terorista u Siriji i ne bojite se da će se oni vratiti u vaše zemlje?", upitao je Asad.

Asad je u intervjuu za RT naveo da bi među onima koji su pobjegli iz ratom rastrzane Sirije moglo biti ekstremista, ali da većina izbjeglica ne predstavljaju prijetnju za razliku od ojačanih džihadista koji mogu okrenuti protiv svojih pokrovitelja.

Odnos EU i Turske, Asad je ocijenio kao odnos ljubav-mržnja. Napomenuo je da iako EU "mrzi“ turskog lidera, evropske zemlje ne mogu ništa osim da poslušaju šta ima da kaže.

Zapravo, odnos između Erdogana i EU je kompleksan: mrze ga, ali ga žele, rekao je Asad.

Komentari: 4

Miloš

09. 11. 2019 - 17:27

Živio predsjedniče i pobjedniče
Zivio

09. 11. 2019 - 18:26

U zdravlje Rusa inace bi ga zapadni pljackasi i ubice vec davno objesile a Siriju opljackali . Sirija je bila pred samim slomom.
Leka

09. 11. 2019 - 17:37

Bašar bi prebio Fog Rasmusena i Peđu Boškovića zajedno
Da, da ....

09. 11. 2019 - 20:06

Obama, Klintonovi, Merkelica i Makron to znaju. Isto tako znaju da su svi oni glasali za njih, tu globalisticku Sorošovu bandu samo interesuju DOLARI i vlast. Zato svi narodi treba da se probude i odbace Ljevičare Liberal Globaliste i počnu mislit na sebe. Ti isti koje Demokrate SAD i EU korumpirani političari štite i dovode u SAD i EU su pobili preko 1000000 hrišćana na bliskom istoku.
Novi komentar