Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje obavili mjerenje

Testirani juniori KK Partizana

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su juče testiranje juniorske ekipe KK Partizan, koji u Podgorici boravi kao učesnik Memorijalnog turinira “Ljubo Jovanović”.
Objavljeno: 10. 11. 2019 - 21:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Igračima su uzete antropometrijske mjere i podaci o visini tijela, rasponu ruku, obimu pojedinih dijelova tijela značajnih za košarku.  

Takođe, dobijeni su i podaci o procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkaša, procentualne vrijednosti mišićne mase i parametri metabolizma.

Igračima su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Stručni štab na čelu sa trenerom Goranom Stevanovićem izrazio je zahvalnost na dobijenim podacima, ističući da je dijagnostika u sportu osnova svake selekcije, I pozvao stručnjake sa fakulteta da, ukoliko imaju mogućnosti realizuju ovakva mjerenja i testiranja i sa ostalim selekcijama ovog kluba.

“Svaki košarkaš ponaosob je dobio informacije o trenutnom statusu tijela, antropometrijskim mjerama, ali i normativima koji važe za uzrast i sport kao što je košarka. Nama na fakultetu će podaci poslužiti za proširivanje baze podataka o vrhunskim sportistima, a svakako da je KK Partizan veliki klub gdje se oduvijek radilo na stvaranju vrhunskih igrača” – istakao je doc. dr Milovan Ljubojević.

Mjerenje se obavili doc. dr Milovan Ljubojević i doc. dr Danilo Bojanić.

Komentari: 2

Zašto

11. 11. 2019 - 02:49

se ne testiraju ženski timovi??
Jovan

11. 11. 2019 - 06:51

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=46475
Novi komentar