TURSKA: Počelo vraćanje džihadista

Turska je počela da izručuje zarobljene pripadnike Islamske države u matične zemlje, a među njima je i državljanin Sjedinjenih Američkih Država, kao i sedmoro Njemaca.
Objavljeno: 11. 11. 2019 - 11:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Portparol turskog Ministarstva unutrašnjih poslova Ismail Čatakli je precizirao da je jedan američki državljanin deportovan, a da je u pripremi i deportacija sedmoro državljana njemačkog porijekla.

Kako je naveo, Njemci će biti deportovani 14. novembra, prenio je Rojters.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu je prošle nedjelje upozorio da će Ankara početi u ponedjeljak da vraća ekstremiste Islamske države u matične zemlje, čak i u slučaju da je zarobljenicima oduzeto državljanstvo.

Sojlu je poručio da Turska nije hotel za ekstremiste Islamske države, ali nije precizirao koliko će tačno njih biti deporotvano, kao ni u koje zemlje.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan u petak je rekao da se u turskim zatvorima nalazi 1.201 zarobljenik Islamske države i da je Turska zarobila 287 ekstremista u Siriji.

Komentari: 2

Bradonjice

11. 11. 2019 - 13:22

Back to Plav and Rožaje
Da, da ....

11. 11. 2019 - 14:00

Bravo Erdo!!!! Toga amera pošalji OBAMI I KLINTONOVIM pa i da Bog da im postane zet. Ove Njemce mamica Merkelica neka svoje pošalje u EU parlament.
Novi komentar