Prvi ugovor Crne Gore u oblasti klimatskih promjena

Podrška implementaciji i monitoringu upravljanja vodama

Uprava javnih radova potpisala je ugovor o realizaciju projekta „Podrška implementaciji i monitoringu upravljanja vodama”, sa konzorcijumom na čelu sa kompanijom EPTISA Southeast Europe d.o.o. iz Srbije.

Objavljeno: 11. 11. 2019 - 12:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je o prvom projektu Uprave javnih radova u oblasti klimatskih promjena, definisanom u okviru Godišnjeg akcionog programa za 2016. godinu (CAP 2016) iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Vrijednost ugovora je blizu 2,4 miliona eura, a rok implementacije 36 mjeseci.
Pored kompanije iz Srbije, članovi konzorcijuma su još EPTISA Servicios de Ingenieria S.L iz Španije i Safege iz Francuske. 
Upravljanje vodama, u skladu sa Zakonom o vodama, realizuje se kroz zaštitu voda i zaštitu od voda. Projekat tretira oba aspekta i to kroz dalje uspostavljanje monitoringa voda i aktivnosti na zaštiti od voda. 
U toku je implementacija IPA 2014 projekta “Jačanje kapaciteta u cilju implementacije Okvirne direktive o vodama”, kojim se pripremaju planovi upravljanja riječnim slivovima, kao osnovni dokumenti u sektoru voda, kao jednom od najznačajnijih za Poglavlje 27 - Životna sredina. 
Ovim projektom će se implementirati ostale direktive o vodama, što je od suštinskog značaja za kvalitetno uspostavljanje sistema upravljanja vodama u skladu sa EU direktivama za vode i sprovođenje svih obaveza u sektoru voda kao dijelu Poglavlja 27.
 

Komentari: 0

Novi komentar