Bečić: Nemam vremena da se bavim rijaliti programima

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, poručio je da je kontinurano oživljavanje priče o njegovom magistarskom radu par ekselans politički proces.
Objavljeno: 11. 11. 2019 - 17:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Senat Univerziteta Crne Gore zaključio je ranije danas da Bečićem magistarski rad nije autentičan.

Bečić je u reagovanju naveo da se nalazi van zemlje, i da nema ni namjeru, ni vremena da se bavi rijaliti programima.

„Ali ono što je jasno jeste da je kontinurano oživljavanje priče o mom magistarskom radu par ekselans politički proces, odnosno zaista jedan providan i komičan rijaliti program koji osmišljavaju i relaizuju sijamski blizanci iz Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, koji su i započeli ovu namještaljku“, tvrdi Bečić.

Prema njegovim riječima, priču o njegovom magistraskom već dvije godine „komično oživljavaju svakih nekoliko mjeseci, kad god treba pokušati skrenuti pažnju sa afera koja drmaju vlast“.

„I kad god im stignu istraživanja koja pokazuju da DPS pada, a Demokrate rastu, što se desilo i prije nekoliko dana kada im je stigla informacija da su Demokrate porasle za 5,2 odsto u odnosu na prošli mjesec“, dodaje se u reagovanju Bećića.

Prvo se, kako je naveo, UCG-u nije dopao prošlogodišnji zaključak Vijeća Ekonomskog fakulteta da nijesu konstatovane bilo kakve nepravilnosti ni prilikom kontrole rada, ni odbrane rada, a zatim rezultat grupe eminentnih profesora koja je javno saopštila da nema govora o plagijatu.

Nakon toga, tvrdi Bećić, UCG-u se nije dopao ni izvještaj neustavne i nezakonite privatne komisije koju su oni formirali, pa su krenuli da mijenjaju “neposlušne” članove komisije tragajući za onima koji će napisati ono što njihovi šefovi traže da pročitaju.

„Zaista, što je mnogo, mnogo je, pa i od poslednjeg diktatorskog režima u Evropi, od kog smo navikli sve, pa i da nam atakuje na živote“, kazao je Bećić.

Za sve to vrijeme, kako je naveo, ni u jednom izvještaju nije naveden ni jedan propis države Crne Gore koji je povrijedio, „jer dobro znaju da je rad urađen u skaldu sa svim propisima koji su važili u vrijeme kada je nastao“.

„Takođe, ističem da smo prije godinu dana pokrenuli sudske sporove pred Upravnim i Ustavnim sudom kojima smo utužili UCG, odnosno osporili sve pravne radnje koje su sprovodili u politički montiranom procesu protiv mene“, rekao je Bečić.

Prema njegovim riječima, zanimljivo je da ti sudovi, ni pored više urgencija, nakon godinu nijesu odlučili u tom slučaju, „svjesni da su osporena akta Univerziteta nezakonita i neustavna, već slučaj drže u fioci, kako bi taj nezakoniti i neustavni rijaliti mogao da traje“.

Bećić je ponovio da nema namjeru da se više bavi tim rijalitijem jer su, kakoje naveo, ciljevi jasni.

„Tačka je stavljena, a sve dalje što urade za mene ima značaj kao lanski snijeg“, poručio je lider Demokrata.

Komentari: 8

Tesla

11. 11. 2019 - 17:47

Stvarno treba biti lud ili pijan (pijan koma) pa dati ovom, neznam kako da ga nazovem, glas na izborima. Becic kao i njegovi puleni kao da su u nekom transu, ili hipnozi pa nikako da se probude evo nekoliko godina.....
Pejan Dejan

11. 11. 2019 - 18:06

Gle ko kaže, priređivač rijalitija i hepeninga
Немања

11. 11. 2019 - 18:21

Пази што ћеш од мене више добити глас.
Matan

11. 11. 2019 - 21:13

Ti nemožeš biti član rijalitija, jer tamo svi imaju plan kako doći do pobjede. Ti sa strankom nemaš ni programa ni plana. Mene uopšte nije jasno kako vi postojite i zbog čega neko glasa za vašu partiju.
kako zbog čega

11. 11. 2019 - 21:17

Zbog 20€ i vreće mekinja.
Matan

12. 11. 2019 - 01:48

Vidim da znaš što su mekinje i jasno mi je kojoj vrsti sisara pripadaš. Samo takvi i mogu glasati za nekog koji godinama ne rade a redovno prima platu i rade protiv države koja ih drži na korito!
Mediocrity

11. 11. 2019 - 21:24

Moderator, citaj beletristiku, stranu stampu i prosiri vidike. Vidim po komentarima koje blokiras Ili pustas da si dobrano ugrozen.
Fujo

11. 11. 2019 - 22:04

Jesi na kruzer?
Novi komentar