Filmski festival u Hagu

Nagrada organizaciji BovenCA za kratki film o Sjeveru Crne Gore

Na filmskom festivalu u Hagu dodijeljena je nagrada organizaciji BovenCA za kratki film o Sjeveru Crne Gore.
Objavljeno: 11. 11. 2019 - 18:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na poziv organizatora  festivala, podršku BovenCA organizaciji su pružili Emira M. Ličina  predsjednica udruženja MonteKöln, Nermin Ličina sekretar udruženja i Mirza Vele kooperator  udruženja za saradnju sa institucijama SR Njemačke.

hag2
Filmski festival je trajao od 06.11.19. godine do 10.11.19. godine. Na festivalu su predstavljeni i nagrađeni mnogi filmovi iz različitih krajeva svijeta.. Mi smo imali tu čast da se odazovemo pozivu da prisustvujemo uručenju nagrade za kratki film i prezentaciju o Crnoj Gori, koju je pripremila organizacija BovenCA iz Holandije, na čijem čelu je gospođa Sevda Čelebić.

hag3

Promoteri i oni koji izgovaraju pregršt lijepih riječi su upravo njihovi ljudi, turisti iz Holandije, koji su to doživjeli i sa mnogo lijepih riječi to prenose svojim zemljacima.

Vezano za ovu posjetu možemo zaista da kažemo da su predstavnici BovenCA Crnu Goru predstavili na najbolji mogući način, a ono najbitnije u svemu ovome je činjenica da se oko ove kompletne priče okupljaju ljudi koji su u Holandiji na visokim pozicijama, te smatramo da našoj državi mogu da budu od velikog značaja.

Neopisiv osjećaj je kada u Hagu, među prestižnim nagradama za ozbiljne filmove iz cijelog svijeta, bude i nagrada koja ide u ruke nekome iz Crne Gore.

hag4

Nama je bila čast i veoma smo im zahvalni na promociji Crne Gore, koju oni realizuju već dugi niz godina u Holandiji. Često u ovom poslu najznačajnije bude ono što dolazi od srca, nagrade i pohvale tu padaju u drugi plan, jer kada ste daleko od svoje domovine, pažnja od strane iste vam bude itekako značajna, najčešće bude satisfakcija za dalji vrlo uspješan rad. Te s toga želimo da skrenemo pažnju našima u Crnoj Gori da pruže podršku ovoj i sličnim organizacijama, jer oni su ambasadori naše zemlje u svijetu i to nama može da bude samo pomoć na putu ka Evropskim integracijama.

Komentari: 0

Novi komentar