Detalji iz iskaza Beranke osumnjičene za pokušaj ubistva

Tvrdi da je nož potegla da zaštiti brata

Beranka Radosava Simonović (44) koja je u pritvoru zbog sumnje da je ispred svoje kuće u naselju Dolac pokušala da ubije sugrađanina i komšiju Dragomira Trišića (25), kazala je da je to učinila da bi zaštitila brata kojeg su ispred njene kuće tukle tri osobe. Ona je to ispričala istražiteljima nakon što je privedena.
Objavljeno: 12. 11. 2019 - 06:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je kazala, Trišić i još dvije osobe, koje su njene komšije, maltretirali su jedno od njeno četvoro djece – maloljetnu kćerku.

- Sama podižem djecu, radim sve fizičke poslove i ništa mi nije teško za njih. Kćerka mi je odličan đak, dobro dijete, a oni su je stalno zadirkivali, vrijeđali je, ponašali se ružno prema njoj. To sam ispričala bratu i tako je došlo do svađe – ispričala je Simonović pred tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Ona je navela da su 3. novembra nakon svađe trojica mladića nasrnula na njenog brata i tukli ga.

Trišić je došao u dvorište kuće Radosavinog brata Vladimira Mijovića, gdje i ona živi sa djecom.

U jednom momentu ušla je u kuću, uzela kuhinjski nož i ubola Trišića s leđa dok je tukao njenog brata.

Trišić je primljen u beransku bolnicu oko 20 časova, gdje je operisan.

Njemu je nanijeta teška povreda i hitno mu je obavljena operacija srca u Opštoj bolnici u Beranama. Trišić je stabilno i život mu nije u opasnosti.

Nezvanično nam je saopšteno da je osumnjičenoj dodijeljen branilac po službenoj dužnosti. Zbog učestvovanja u tuči tužilačko zadržavanje je određeno i bratu okrivljene, Vladanu Mijoviću, kao i mladićevim tetku i ujaku Radosavu Raičeviću (37) i Jovici Radeviću (46). Nakon isteka zadržavanja pušteni su da se brane sa slobode. A. R.

Komentari: 3

LUKA P

12. 11. 2019 - 07:10

Što čini komšija oko njene kuće? Treba uvesti američka pravila, u mom dvorištu moja lovina, mnogi bi se dozvali u pamet.
Freeman

12. 11. 2019 - 08:58

Slažem se. Gledao sam na televiziji kada je lopov obijao jednu kuću čiji vlasnici su bili odsutni..Komšija je zvao policiju i rekao ako uskoči kod njega da će ga ubiti.To se i desilo i sve je snimljeno.Policija ga saslušala i to je sve.
Port Milena

12. 11. 2019 - 11:10

Imao je isti slučaj u ULCINJU prije desetak godina ,Lično sam gledao kada je jedna ALBANSKA familija ušla u dvorište jedom momku sa Sjevera , kada se sve završilo ova familija je ostala da leži po cijelom dvorištu (šta su tražili to su i dobili)
Novi komentar