Profesor kaže da je kandidaturu za VDT-a povukao iz tehničkih razloga

Mitrić: Ne mogu da dostavim potvrde o pravosudnom ispitu i nepristrasnosti

Prof. dr Blagota Mitrić kazao je Portalu Analitika da je prijavu na konkurs za vrhovnog državnog tužioca (VDT) povukao iz tehničkih razloga – jer ne može da dostavi potvrde o položenom pravosudnom ispitu i svojoj profesionalnoj nepristrasnosti, visokim stručnim i moralnim kvalitetima. 
Objavljeno: 12. 11. 2019 - 15:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Prije 40 godina polagao sam pravosudni ispit u sada nepostojećoj državi i pred sada nepostojećim organima. Ne postoji ni arhiva, ni ništa. To je pravno nemoguća situacija – da tražim uvjerenje od organa koji ne postoji, odnosno od države koje više nema! U javnom pozivu naveli su i da kandidat treba da se odlikuje profesionalnom nepristrašnošću, visokim stručnim i moralnim kvalitetima. Da li postoji organ koji izdaje takva uvjerenja? Mislim da ne postoji, barem ne u Crnoj Gori“, kazao nam je profesor Mitrić.

Podsjetimo, iz Tužilačkog savjeta danas je saopšteno da su se na javni poziv za izbor VDT-a prijavile sekretarka Sekretarijata za opštu upravu i društvenu djelatnost Opštine Budva, Danijela Marković, i specijalna državna tužiteljka, Lidija Vukčević.

Profesor Mitrić poručuje da Tužilački savjet treba dobro da razmotri blagovremenost prijave Vukčević.

„Rok za prijave na konkurs istekao je 2. novembra, a iz Tužilačkog savjeta su 4. novembra obavijestili medije da je uvažena koleginica Vukčević tog dana podnijela prijavu. Sada ispada da ona to nije neposredno predala u arhivu – ona koja tu radi 20 godina – nego da je to poštom poslato. Ovim se neću dalje baviti. Samo sam im skrenuo pažnju da, poštujući ustavni princip vladavine prava, moraju dobro da uoče da je prijava koleginice Vukčević – njenom ili nečijom drugom omaškom – neblagovremena“, zaključuje profesor Mitrić.

Komentari: 2

pazariste

12. 11. 2019 - 16:51

Sto li to neko moze naucit od ovoga profesora
nepristrasno opcinjen

12. 11. 2019 - 20:11

Cijela Gora Crna slusala na TV hvalospjeve o primusu .
Novi komentar