Pljevlja

Dječak donio pištolj kod škole i pokazivao ga djeci

Četrnaestogodišnji L.L. iz Pljevalja u petak je, u blizini osnovne škole, donio đedov pištolj kako bi ga pokazao vršnjacima, prenosi Pv Informer.
Objavljeno: 12. 11. 2019 - 21:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

L.L. (14) učenik jedne od osnovnih škola u Pljevljima, u naselju Moćevac u blizini osnovne škole “Salko Aljković” donio je u petak djedov pištolj kako bi ga pokazao vršnjacima.

Srećom neko od prolaznika je primjetio u dječakovim rukama pištolj i oduzeo mu ga, te obavjestio Upravu policije. Dječak je pobjegao ali su pripadnici policije poslije obavljenih istražnih radnji angažovanjem svih kapaciteta centra policije Pljevlja, pronašli dječaka, obavili razgovor sa roditeljima i utvrdili da je dječak od đeda, koji ima skoro 90 godina i jako je slabog vida, otuđio oružje.

Utvrđeno je da je oružje ranije registrovano, ali za koje u skladu sa zakonom nije produžena dozvola za držanje tog oružja. 

Pištolj je srećom bio prazan. Poslije obavljenih policijskih istražnih radnji slučaj je predat nadležnom Tužilaštvu i protiv maloljetnog L.L (14) će biti pokrenut krivični postupak.

Iz Centra bezbjednosti Pljevlja se zahvaljuju odgovornom građaninu na savjesnom postupku i istovremeno ukazuju da se o ovakvim slučajevima mora pričati, a ne gurati pod tepih i intervenisati samo onda kad se dogode tragični slučajevi.

Komentari: 4

Rašo

12. 11. 2019 - 20:39

S obzirom da je pištolj bio prazan . To je obična gvožđurina. Ako je dijete pogriješilo na trba ga zbog toga traumirat. U ostalom sa tim gvožđem nije nikome mogao nanijeti zlo. Mali je htio da se malo družini pofali. Gledajte vi ove što sa metkom u cijevi idu gradom i śede upo kafića, a dijete ostavite na miru. Sredstva informisanja su digla toliku dževu kao da je ubio nekoga.
Srna

12. 11. 2019 - 22:31

Obzirom da je pistolj bio prazan, a da je bio pun? I da je opalio? Znaci, trebalo bi ga pogladiti po glavi, 14g. Nije dijete vise! Iako sam saglasna sa tvojim drugim dijelom reksta.
Rašo

13. 11. 2019 - 08:09

A da je bio pun, vjerovatno nebi ni bio dostupan đetetu. I što sad ako je dijete iz igre i znatiželje pogriješilo treba ga urnisat. Budite malo i humani, dijete nije imalo zle namjere, u tim godinama đeca ne razmišljaju kao odrasli. Dijete treba pozvati i obaviti razgovor sa njim i vjerovatno nebi nešto tako više uradilo. A ne dići toliku dreku i još pisati krivičnu prijavu. Što je mnogo mnogo je.
ljubi ga deda

13. 11. 2019 - 09:19

Ne mogu oni malom nista jer je maloljetan al ce deda u zatvor kosti da ostavi jer nije obezbedio oruzje.. Svi imamo po jednoga takvoga lakomislenoga klipana u kucu a oruzje je vrazja stvar .
Novi komentar