Potresna fotografija kruži internetom: Otac ide u zatvor zbog sječe drva za ogrijev

Internetom danima kruži potresna fotografija rastanka oca i ćerke iz Bužima u Bosni i Hercegovini. 
Objavljeno: 12. 11. 2019 - 21:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na fotografiji su muškarac i njegova ćerka. Ovaj zagrljaj je snimljen samo nekoliko minuta prije njihovog rastanka. Naime, on je navodno otišao u Bihać da odsluži kaznu zatvora od šest mjeseci zbog sječe drvaza ogrijev u državnoj šumi. 

Almir Buljubašić, njegov prijatelj sa te društvene mreže, fotografiju je objavio kako bi apelovao na javnost, odnosno dobre ljude da pomognu porodici jer će u narednih šest mjeseci jako teško da žive.

Fikret je dobio kaznu od šest mjeseci zatvora zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema.

Kako navodno kaže to je radio jer nije mogao da priušti ogrijev, kao ni da prehrani porodicu. Nije želio da krade od komšija, kao ni da pljačka trgovine. Drugog izbora nije imao.

- Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe sa područja Krajine koje su dobile manje zatvorske kazne za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda, kao i za prodaju droge u svojim zatamnjenim zvjerima od auta. E to je ta nepravda našeg društva. Možda previše subjektivno pišemo, možda nije etično, ali nećemo da budemo samo trag na ekranu - napisao je njegov prijatelj. 

Komentari: 3

cicka

12. 11. 2019 - 22:49

Jeli moguce zbog toliko drva sest mjeseci, pa koliko bi odlezao njegov predsjedniuk kada bi njega uhodili zbog pronevjere.
SONJA

12. 11. 2019 - 22:55

E moj Fikrete, sto to uradi od drzave i od Bihaca, sto ti to na um pade, da toliko stete napravis da ogrijes svoju familiju, to je velika sramota moj Fikrete. No dobro je proci ce i to, Tebi fikrete neka je sve zdravo i veselo. A tim postenjacima sto preko tebe hoce da sacuvaju imovinu o svojemu se jadu zabavili.
Sudiste policija

19. 11. 2019 - 17:15

FUKARE!
Novi komentar