Ostalo novca za još dvije plate i katanac na bravu

Mostar: Eks-Ju gigant prodao sve što se moglo prodati

Sve što se prodati moglo već se prodalo, nekad najbogatija hercegovačka kompanija ima još novca za dvije plate preostalim radnicima i otpremnine.
Objavljeno: 13. 11. 2019 - 12:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako pregovori sa strateškim partnerima ne miču s mrtve tačke tako se i nameće očiti zaključak da je kraj godine kraj i za mostarski Aluminij.

U ovoj fabrici radilo je 900 radnika. U julu je prestala proizvodnja, jer je isključena struja ovom gigantu.

Posljednje količine metala su prodate po tenderu, a novac će koristiti da se isplate novembarska i decembarska plata. Oko 300 preostalih radnika dobiće otpremninu.

Sve priče o strateškom partneru i pokretanju proizvodnje u najvećem BiH izvozniku ostaju samo prazne priče, prenosi Klix.ba.

Ljudima iz Aluminija ostaje vječna dilema zašto Vlada FBiH nikad nije implementirala famozni aneks 8. sporazuma iz 2013. godine u kojem se predviđa subvencionisanje cijene električne energije.

Podsjećamo, Aluminiju d.d. Mostar zbog dugova od preko 400 miliona KM (200 miliona eura) isključena je struja 10. jula ove godine. Kompanija je narednih mjeseci otpustila više od 500 radnika.

Komentari: 1

kuč

13. 11. 2019 - 13:43

ovo je onaj kombinat na koji se pozivao naš čuveni profesor i poslanik Radulović ,kako smo trebali da se ugledamo na njega pri privatizaciji ,a ovaj naš je još u funkciji a Mostarski papa . Takva je svaka njegova priča a njegovih kolega samo je potreban protok vremena
Novi komentar