Izviđaj je u toku

SDT ispituje da li je Knežević otpisao Brajoviću dug od 50.000 eura

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da će ispitati da li je “zbog političkih veza” Duško Knežević otpisao predsjedniku parlamenta Ivanu Brajovića dug od najmanje 50.000 eura sa rivolving kartice.
Objavljeno: 13. 11. 2019 - 15:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Povodom navoda koji su iznijeti na sjednici Skupštine Crne Gore 12.11.2019. godine, a u vezi eventualnih transakcija na revolving karticama, u Specijalnom državnom tužilaštvu su formirani spisi predmeta i u navedenom predmetu u toku je izviđaj'', saopšteno je danas iz SDT-a.

Šef poslaničkog kluba SDP-a Raško Konjević tražio je potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina da objasni kako bi po njegovom mišljenju izgledao princip političke odgovornosti u slučaju predsjednika parlamenta Ivana Brajovića, za koga je rekao da mu je “zbog političkih veza” Duško Knežević otpisao dug od najmanje 50.000 evra sa rivolving kartice.

Poslanik SDP je najprije pitao Pažina, tokom skupštinske rasprave, hipotetčki – kako bi se ponašao kada bi znao da je njegov kolega, član Vlade “ušao u 50.000 evra minusa sa mjesečnom kamatom od 1,2 odsto, a sve vraća od državne plate“.

”Ja vas upućujem na vašu obavezu da podnesete službenu kriivčnu prijavu, ako je to 100 istina, kao što tvrdite. Dužni ste da procesuirate pred nadležnim institucijama a onda ćete saznati šta mislim o tome.,” rekao je Pažin.

Konjević je kazao da ništa ne govori napamet:”Kartica koja je stornirana zbog političkih veza je Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine,” rekao je poslanik.

Brajović, koji rukovodi sjednicom, rekao je da je Konjević “performans izveo pretpostavljam sa političkom namjerom”.

“Prije pokušaja uvlačenja u ovu priču ja sam rekao da jesam imao karticu i ta kartica je podmirivana i zatvorena prodajom moje zemlje. Ali ovo su političke priče,“ dodao je šef parlamenta.

Komentari: 2

Ilija

13. 11. 2019 - 16:54

A, kažete da SDT to ispituje !
TEMSI

13. 11. 2019 - 22:10

Svi vraćaju dugove ili od "prodaje zemlje" ili od tetke iz Kanade!!!!!!!
Novi komentar