„Zbog davanja lažnih iskaza“

Atlas Grupa podnijela krivične prijave protiv Đurđića i Rašovića

Odbrana odbjeglog biznismena, predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića Specijalnom državnom tužilaštvu u u Podgorici podnijela je krivičnu prijavu protiv Rašović Vlatka, Đurđić Đorđa i više drugih izvršilaca - pripadnika policije.
Objavljeno: 13. 11. 2019 - 15:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako objašnjavaju iz Atlas Grupe, krivičnom prijavom Đurđiću i Rašoviću stavlja se na teret izvršenje krivičnog djela Davanje lažnog iskaza iz člana 389. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Crne Gore, a za sada NN pripadnicima policije krivično delo Zloupotrebe službenog položaja iz člana 416. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Crne Gore.

"Oni su tokom 2019. godine, u više navrata u Podgorici, pred SDT Crne Gore, kao svjedoci, davali lažne iskaze, koji su doveli do pokretanja krivičnih postupaka i podizanja optužnice protiv Duška Kneževića, usled čega su nastupile teške posledice po oštećenog, kao i u odnosu na njegovu imovinu", saopštio je advokat Zdravko Đukanović.

Kako dalje dodaju, NN pripadnici policije, čiji identitet će se utvrditi u toku krivičnog postupka, su iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, nezakonitim postupanjem izvršili pritisak na Đurđića i Rašovića da daju lažne iskaze u krivičnim postupcima koji se vode protiv Duška Kneževića.

"Ove radnje su izvršene po nalogu izvršne vlasti, kako bi se pomoglo SDT-u i Podgorici da pokrene nezakonite postupke protiv Duška Kneževića. Navedena lica su pod pritiskom, a zbog nepostojanja bilo kakvih materijalnih dokaza protiv Duška Kneževića, iznijela više neistinitih i proizvoljnih tvrdnji, kako bi se postupci ipak vodili, te kako bi se u javnosti napravila pogrešna slika o događajima u kojima su Vlatko Rašović i Đorđe Đurđić učestvovali. Odbrana će predložiti da se kao svjedoci saslušaju Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i Branimir Gvozdenović. Odbrana Duška Kneževića će nakon dobijanja preostalih relevantnih informacija podnijeti i dopunu ove krivične prijave", kazao je Đukanović.

Komentari: 0

Novi komentar