Srpski ministar spoljnih poslova ocijenio

Dačić: Antisrpska histerija u Hrvatskoj zbog mogućeg dolaska Vučića

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je da "histerija koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsjednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na skupu Evropske narodne partije (EPP) u Zagrebu nije posljedica predizborne kampanje u Hrvatskoj, kako se naivno misli, već posljedica opšte antisrpske atmosfere".
Objavljeno: 13. 11. 2019 - 17:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Dacic: Antisrpska histerija u Hrvatskoj zbog moguceg dolaska Vucica
Foto: Tanjug/Zoran Zestic

"Ta atmosfera se u Hrvatskoj sistematski stvara negiranjem genocida u Drugom svjetskom ratu, rehabilitacijom ustaštva, lažima o navodnoj velikosrpskoj agresiji, iako su u pitanju Srbi koji su vjekovima tu živjeli", naveo je Dačić u pisanoj izajvi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima, "time se legitimizuje stara priča o Srbima kao remetilačkom faktoru, koju treba eliminisati".

Histerija u Hrvatskoj nije problem Vučića i Srbije, to je problem Hrvatske koja za koji mjesec preuzima predsjedavanje EU, ocijenio je Dačić.

"Kako će Hrvatska predsjedavati EU kada nije u stanju da organizuje ni skup EPP bez problema? Kako će organizovati skup EU sa Zapadnim Balkanom i druge regionalne skupove? Zašto je to tako, trebalo bi da se zamisle. Srbija hoće i misli da treba da gledamo naprijed u budućnost i da nam tragedije iz prošlosti budu pouke, a ne primjeri za sljedeće naraštaje", dodaje se u izjavi šefa srpske diplomatije.

Vučić je najavljen je kao jedan od govornika na izbornom kongresu EPP, čiji su naprednjaci pridruženi član, koji se održava krajem mjeseca u Zagrebu.

Komentari: 1

NK

15. 11. 2019 - 13:39

Ti si doktorirao na ANTICRNOGORSKOJ bivši Osmane.
Novi komentar