Komentar uoči posjete turskog predsjednika SAD-u

CNN: Samo se Tramp raduje Erdoganu

Američki predsjednk Donald Tramp jedva čeka da se vidi s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, ali je teško pronaći bilo koga drugog u Vašingtonu ko dijeli njegov entuzijazam, komentariše CNN pred posjetu Erdogana Vašingtonu.
Objavljeno: 13. 11. 2019 - 17:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom njegove prošle posjete, pripadnici njegovog obezbjeđenja pokazali su u sukobu s demonstrantima "divljački izliv autoritarizma" na ulicama Vašingtona, navodi CNN.

Ni u njegovom odsustvu stvari se nisu promijenile - njegova odluka o upadu turskih trupa na sjeveroistok Sirije izazvala je skoro sveopšti gnijev u američkom Kongresu, kao što je bio slučaj i prilikom kupovine sofisticiranog ruskog naoružanja i udruživanja s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Ipak, navodi CNN, Erdogan može da očekuje crveni tepih od Trampa, koji je, tvrdi, opsjednuti stranim "snagatorima". To će samo doprinijeti neprijateljstvu poslanika koji već misle da je Tramp izmanipulisan da bi dao zeleno svjetlo za Erdoganov marš u Siriju.

"Ne budite opasan momak. Ne budite budala", napisao je Tramp u bizarnom pismu Erdoganu prošlog mjeseca, upozoravajući ga da ne ide predaleko s operacijom.

Tramp će se, međutim, široko osmjehivati kada se budu sastali, jer poslije otvaranja puta za stratešku i humanitarnu katastrofu za kurdske saveznike SAD-a u regionu, on prisvaja zasluge da je spasao hiljade života tako što je zaustavio sukobe.

Američki predsjednik takođe želi pohvale zato što je sklonio svoje trupe s opasnog terena, iako su neki ostali da bi spriječili ponovno oživljavanje Islamske države.

Tramp takođe može da posmatra susret s Erdoganom kao kontraprogramiranje protiv javnih saslušanja u istrazi za opoziv, koja počinju danas, ali, kako CNN zaključuje, ideja da predsjednik može da vidi vrijednost u tome što stoji sa stranim liderom optuženim za kršenje prava na različito mišljenje i slobodu izražavanja u trenutku kada je optužen za zloupotrebu moći, predstavlja komentar vremena.

Komentari: 6

Tg.

13. 11. 2019 - 19:43

CNN ni Hilari više ne gleda. Provaljeni fake news
Pokondirena tikva

14. 11. 2019 - 04:34

Seljacic iz Kanade koji je nije naucio engleski. Tebe znamo od ranije po komentarima CNN doesn't look at Hillary .... Sta to znaci tacno ? Fake news , sta tacno ?
Da, da ....

13. 11. 2019 - 19:53

Tvornice globalne laži, CNN, BBC i mnoge druge TV svijeta su pobornici Ljevičara Sorošovih Liberal-globalista tj. forsiranje ideje DRŽAVE bez granica. Države bez granica je uskakanje u globalni haos koji očekuje našu djecu ako uspiju.
Jesu li i vas kupili ?

14. 11. 2019 - 04:32

Analitika ovo su Srbi, profesionalni ruski trolovi. Prekinite ovo destruktivno lupetanje. Kako vas sram nije blokirati smislene i patriotske komentare i pustati ove fasiste. .
Nevjerovatno ?!

14. 11. 2019 - 05:15

Sloboda rijeci se ne primjenjuje na organizovano cyber podrivanje demokratija sirom Evrope, nego se uklanjaju takvi komentari. Kako mozes pustiti ovo , pticji mozgu ? Ili si i sam ekstremni desnicar, populista?
Da, da ....

14. 11. 2019 - 12:02

@ Jesu li i vas kupili [email protected] Nevjerovatno ?! Vi ste slijepi pored vaših očiju momci ili ti ga đevojke. Vjerujete LAŽAVIM TV PROPAGATORIMA države bz granica, rukovostva koje nije narod bira. Pogledajte EU LIDEAR bivša ministarka vojske Germanije Ursula von der Leyen korumpirana ko je nju bira osim Merkelice. Charles Michel bivši prvi ministar Belgije proćeran zbog kororupcije. Christine Lagarde IMF directorica umjesto da je iza brave eto je u EU direktor EU banke. Kad sve to pukne bit će belaja za vas, vašu đecu i unučad.
Novi komentar