Napravljen propust

Majka uhapšena, djeca na ulici

Da nevolja nikada ne dolazi sama najbolje pokazuje primjer četrdesetčetvorogodišnje Beranke Radosave Simonović, samohrane majka četvoro djece, od kojih su dvoje maloljetni, koja je prije nedjelju dana uhapšena jer je nožem teško ranila sugrađanina Dragomira Trišića (25), zbog čega joj je određen pritvor.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 07:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njen advokat Velibor Marković kazao je za Dan da su policija i tužilaštvo u ovom, slučaju napravili nevjerovatan propust jer su bili u zakonskoj obavezi da o hapšenju Simonovićeve prevashodno obavijeste Centar za socijalni rad, kako bi oni pronašli utočište za njeno dvoje maloljetne djece.

On je objasnio da se radi o samohranoj majci čija su djeca, nakon što joj je određen pritvor, ostala bez roditeljskog staranja, nezbrinuta i naulici.

“I policija i tužilac su morali znati za tu situaciju i oni su bili u obavezi da zaštite i zbrinu tu djecu”, istakao je Marković.

Na osnovu stanja u spisima predmeta, tvrdi Marković, u konkretnom s lučaju se radi o postupanjuu nužnoj odbrani ili prekoračenju nužne odbrane usled jake razdraženosti izazvane napadom, s obzirom da je njen rođeni brat, koji je invalid, napadnutu njihovoj kući od strane tri lica.

On je podsjetio da je nužna odbrana kada učinilac od sebe ili drugog otklanja istovremeni protivpravni neskriveni napad.

Na svu sreću, doktori Opšte bolnice u Beranama uspjeli su da spasu povrijeđenog mladića.

U trenutku kada su osumnjičenoj stavljene lisice na ruke, Dragoljub je oko 20 sati dovezen u beransku bolnicu zbog ubodnih rana u grudima.

“Dežurni hirurg je prepoznao da se radi o teškoj, čak smrtonosnoj povredi grudi, koja je već dovela do hemoragičnog šoka kod povrijeđenog. Ljekari su utvrdili povredu pluća i srca, na kojem je bila rana veličine 2,5 centimetara. Hirurzi su uspjeli da zaustave krvarenje iz lijeve komore srca i uspostave normalnu cirkulacije”, saopšteno je tada iz beranske bolnice.

Kako Dan saznaje iz izvora bliskih istrazi, do svađe između Trišića i Simonovića, koji su inače komšije, došlo je zbog njegovih nepristojnih prepiski na Fejsbuku sa jednom od maloljetnih Radosavinih kćeri.

Poslije fizičkog sukoba pred njenom kućom, u kome su, učestvovali Trišić i njegovi ujak i tetak sa jedne strane, i Radosavin brat, sa druge strane, osumnjičena je odlučila da nožem prekine neravnopravnu tuču i nekoliko puta je nožem ubola Dragomira.

Simonovićeva je uhapšena odmah poslije krvave tuče pred njenom kućom. Pronađen je i nož kojim je ubola Trišića. Uz krivičnu prijavu kojom se tereti da je počinila krivično delo ubistvo u pokušaju, minulog ponedjeljka je privedena višem državnom tužiocu u Bijelom Polju.

Komentari: 7

Rašo

14. 11. 2019 - 07:50

U Amerivi nebi bila ni pritvorena, jer je napadnuta u svojem dvorištu.
21 maj

14. 11. 2019 - 09:38

Ne uzimajte primjer USA,, dovoljno je da je ova ..... napala na kuću našu PRESJEDNICU VRHOVNOG SUDA ili VRHOVNOG DRŽAVNOG TUŽIJOCA, onda bi javnost vidjela ko bi išao u zatvor a ko bi uživao u gala večerama
LUKA P

14. 11. 2019 - 08:02

Đe je NVO sektor da postavi pitanje o "nepristojnom"uznemiravanju maloljetnice, ili su grantovi već podijeljeni na tu temu?
Janica Matova Beograd

14. 11. 2019 - 10:21

Ovo je sramno,ali nije čudo kada je u pitanju Viši sud u kome je leglo korupcije,Dok se po ulicama šetaju teroristi lopovi bježe u Srbiju ,u Crnoj Gori se hapse samohrane majke! SRAM VAS BILO SELJAČINE! Njegoš je rekao "Ne trebuje carstvo neljudima nako pred svijetom da se ruže!"
velka briga za djecu u C. Golu

14. 11. 2019 - 13:30

Izlazim sa mojom djecom koja zive vani na CG GP i onaj policajac mi trazi saglasnost majke da ih mogu izvesti . Drugi put na isti prelaz pitam njegovog kolegu .On kaze: "to zavisi kako se koji nas napravi pametan " . E ,a onda procitas ovo i vidis kakva haoticna " drzava " je Maljitezija . Nek uhapse i djecu najbolje .
krimi karikatura drzaica

14. 11. 2019 - 13:51

Ne samo to nego mediji i policija lazno prikazuju slucaj . Izgleda da je ova sirotica branila dostojanstvo sebe i svoje djece od ovog smradica i to u svojoj avliji .
Zaro

14. 11. 2019 - 11:39

Da, ubiješ i ubijeni je kriv, naravno! U svakoj pravnoj državi je tako.
Novi komentar