Knežević: SDT da saopšti tačne podatke kako je Brajović zatvorio kredite

Odbjegli biznismen Duško Knežević je kazao da se nada da će SDT konačno preduzeti sve radnje kako bi ispitalo kako je predsjednik Skupštine Ivan Brajović zatvorio račune u Atlas banci.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 11:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Nadam se da će Specijalno državno tužilaštvo uzeti u obzir svu evidenciju o računima Ivana Brajovića i poslovanju sa Atla bankom, kao i tu njegovu „prodaju" zamljištai zatvaranje svih obaveza koje je imao prema Atlas banci. Takođe se nadam da će tužilaštvo o svemu tome blagovremeno obavijestiti crnogorsku javnost i iznijeti tačne podatke", kazao je Knežević.

Dan danas piše da dokumentacija do koje je došao Istraživački centar Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) konačno potvrđuje da je vrijednost zemljišta koje je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović prodao bila daleko od tržišne i da je šef parlamenta fingirao kompletan posao kako bi opravdao sticanje 150 hiljada eura, neophodnih za namirenje dugova prema bankama. U tome je, tvrdi Dan, pozivajući se na MANS, učestvovala Kneževićeva Atlas banka i Dražen Vujisić, jedan od vozača predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, osumnjičen od strane Specijalnog državnog tužilaštva za pranje novca.

Brajović kazao je sinoć povodom najave Specijalnog tužilaštva da će ispitati da li mu je "zbog političkih veza" Knežević otpisao dug od najmanje 50.000 evra da je uvjeren da je sve radio po zakonu.

"Lično uvjeren da sam sve radio u skladu sa zakonom, i sa punim povjerenjem u nepristrasan rad državnih organa, stojim na raspolaganju i iskazujem spremnost za saradnju sa ciljem što bržeg utvrdjivanja  i obelodanjivanja pune istine o ovom slučaju", saopštio je Brajović.

Dodao je da očekuje da će time biti stavljena tačka na "političke manipulacije i zloupotrebu javnog medijskog prostora".

Specijalno Tužilaštvo Crne Gore je danas saopštilo da će ispitati da li je "zbog političkih veza" odbjegli biznismen Duško Knežević predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću otpisao dug od najmanje 50.000 eura, što je na sjednici Skupštine ustvrdio poslanik SDP-a Raško Konjević.

Iz saopštenja Tužilaštva se medjutim vidi da je predmet formiran još 2017 godine.

 

Komentari: 5

cu kako

14. 11. 2019 - 11:34

Znaju oni bolje od tebe koji su lopovi .No se drzi te Britanije i trosi zalihe a CG i pravde se mani .
Žuga

14. 11. 2019 - 11:51

A da si Dulji u Britaniji uradio i 10% od ovoga sto si uradio u Crnoj Gori , ne bi se vadio iz apsane za zivota.
Med i Mlijeko

14. 11. 2019 - 12:00

Ovo nije za ,,smijanje,, ovo je za ,,podsmijavanje,, skupština i presjednik skupštine stvorili su od NAJVEČEG CRNIGORSKOG DOMA ,,Vašarište,
Justicia

14. 11. 2019 - 13:28

Za ovo istraga nije potrebna, slijepac bi vidio sta je uradio Brajovic, u saradnji sa Knezevicem. Tragedija je sto to cini neko ko predsjedava Skupstinom.... a ovo je sitnica u od osu na Limenkubi autoput, o Ramadi da se ne govori.
Rukfaš

14. 11. 2019 - 17:34

Nemam nikakve simpatije prema Brajoviću. Na protiv... nikada mi nije bio simpatičan. Zato ne mislim da ga teba braniti. Neka se sam brani pred nadležnim organima. Ali... imam simpatije prema Vašem portalu. Prestanite kumim Vas Bogom da prenosite izjave lika koji je optužen da se bavio kriminalnim aktivnostima. Nije taj za Analitiku. Eto ih dosta pa neka ga citiraju.
Novi komentar