Od sada je moguće prespavati u kući Harija Potera

Vjerovatno ste kao djeca pomno pratili filmove o Hariju Poteru i njegovoj družini. Autorka romana o dječaku mađioničaru, Džoan Rouling, napisala je stranice pune mašte, a ekranizacija je prikovala gledaoce svih uzrasta za bioskopska platna.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 11:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Inspiraciju je pronašla kada je najmanje očekivala, i to u trenucima besparice. Tek godinama nakon upoznavanja sa likovima knjiškim, ili filmskim putem, saznali smo da nije vjerovala u uspjeh sage, i da je za nju on bio veliko iznenađenje. Današnja priča vraća nas u Harijev svijet, a o čemu je riječ, saznajte u redovima koji slijede.

de-vere-house-breakfast

Nakon filma Hari Poter i kamen mudrosti ništa više nije bilo isto. Gledaoci širom svijeta očarani ovim ostvarenjem, iščekivali su nastavke dogodovština iz Hogvortsa. Uslijedilo je još 7 uzbudljivih priča, sa brojnim efektima i motivima fantastike. Međutim, malo ko je očekivao da će doći trenutak kada ćete moći da ne samo posjetite kuću Harija Potera, već da u njoj i prespavate. Dakle, pravac u magični univerzum…

Platforma za pronalaženje i iznajmljivanje smještaja Airbnb, uvrstila je u svoju ponudu i dom čarobnjaka Harija Potera. U tom prostoru, snimljeni su kadrovi nasilne smrti Lili i Džejmsa Potera, a počinilac je onaj čije se ime ne izgovara. Hari je tek mališan, i ostaje tu sve dok se ne preseli kod porodice Darsli. Ova engleska koliba, koja nosi naziv De Vere House, smještena je u srednjevjekovnom seocetu, Levenem, u Safoku u Velikoj Britaniji. Služila je kao scenografija za mjesto Harijevog djetinjstva. Posebno upečatljiva je u posljednjem dijelu sage nazvane Hari Poter i relikvije smrti, kada njega i Hermionu napada zmija, kao i kada profesor Snejp oplakuje Lilinu smrt.

de-vere-house-reading-room-1024x687

Sada kada ste se prisjetili priče i upoznali sa detaljima sa snimanja, možda poželite da se zaputite u tom pravcu. Kuća se sastoji od sobe, kupatila i biblioteke. Za noćenje sa doručkom potrebno je izdvojiti 128 eura. Ako vam se ovaj iznos čini pristupačnim, sve što je potrebno, jeste da posjetite sajt Airbnb i rezervišete broj noćenja. Za kraj, dobra vijest, posjetioci mogu biti i takozvani Normalci, te vam natprirodne moći nisu potrebne.

Komentari: 0

Novi komentar