Potrpredsjednica Demokratskog saveza Kosova poručila

Osmani: Srbija ne smije da bude nagrađena za zločine kosovskom zemljom

Vjosa Osmani kaže da ideja o razmijeni teritorija sa Srbijom predstavlja presedan za čitav region i da se o njoj neće razgovarati, iako to SAD zahtjevaju.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 12:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Potpredsjednica Demokratskog saveza Kosova, Osmani, kaže da nema ničeg pragmatičnog u razmijeni teritorija, prenosi KosovoOnline.

"Srbija ne treba da bude nagrađena kosovskom zemljom za zločine koje je počinila, počevši od genocida, zločina protiv čovječnosti. Nema ničeg pragmatičnog u razmijeni teritorije, jer bi to dovelo do raseljavanja stanovništva, što bi moglo rezultirati raseljavanjem koje može izgledati da je mirnim putem, ali zapravo je zločin", napomenula je Osmani, prenosi Kljan Kosova.

Postoje mnogi problemi jer se stvara presedan zato što države koje su počinile genocid mogu biti nagrađene teritorijom, podvukla je potpredsjednica DSK.

"Kada su Kosovo i Srbija ušli u dijalog, bilo je obećanja da će koraci koje će preduzeti imati koristi od EU, a ne dobiti nešto od Kosova. To bi postavljalo presedan u regionu. Ne bi se završilo sa Kosovom, nastavilo bi se sa Sjevernom Makedonijom, s Crnom Gorom, do država poput Mađarske", upozorila je ona.

Komentari: 1

Freeman

18. 11. 2019 - 12:05

A ,za zločine OVK Kosovo * je nagrađeno !?.
Novi komentar