Saopšteno iz Uprave policije

PAŽNJA: Od sjutra pojačana kontrola neregistrovanih vozila

Uprava policije (UP) i Nacionalni biro osiguravača Crne Gore od sjutra do 30. novembra zajedno sprovode kampanju „Stop za neregistrovana vozila“.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 12:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Preventivno – represivna kampanja će se sprovoditi na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama na kojima saobraćaju ili se očekuje povećan broj neregistrovanih vozila, a cilj kampanje je sprječavanje učešća neregistrovanih vozila u saobraćaju kao i učešća u saobraćaju vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole i vozila koja nemaju propisani broj registarskih oznaka“, kazali su iz UP.

Oni navode da je uočeno povećanje broja neregistrovanih vozila i pored činjenice što su predmet stalnih policijskih kontrola i dodaju da određeni broj vozila učestvuje u saobraćaju bez registarskih oznaka odnosno bez propisanog broja registarskih oznaka.

Prema njihovim riječima, nerijetki su slučajevi da su na vozilima istaknute neodgovorajuće registarske tablice, napravljene od materijala protivno zakonskim propisima odnosno one koje nije izdao nadležni organ.

„Iako cilj kampanje, u okviru koje će od strane saobraćajne policije učesnicima u saobraćaju biti podijeljeno 15.000 flajera, a koje je za potrebe kampanje obezbijedio NBOCG, prvenstveno nije sankcionisanje nesavjesnih vozača već preventivno djelovanje, saobraćajni policajci će intenzivno kontrolisati vozila u saobraćaju za vrijeme trajanja kampanje, tako da će vozačima koji se zateknu u korišćenju neregistrovanih vozila u saobraćaju biti uručen prekršajni nalog a ta vozila će biti isčljučena iz saobraćaja, a biće sankcionisani i drugi uočeni saobraćajni prekršaji“, zaključili su u saopštenju.

Komentari: 2

kasni plata u miliciju

14. 11. 2019 - 12:50

Gradjani se opustili i ne uplacuju na 16 uplatnica davanja za ministarstvo
logik

14. 11. 2019 - 13:48

Dobro ste najavili do kada traje da neregistrovani ne voze, pa ce po starom. kukutu na lele ima li ove viijesti gdje, novine upozoravaju neregistrovane i jos naslov PAZNJA.
Novi komentar