Saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije

Nabavljena nova oprema za spašavanje u slučaju poplava

U Podgorici je danas predstavljena nova oprema za zaštitu i spašavanje u slučaju poplava, koja je za Direktorat za vanredne situacije i opštinske službe iz Podgorice, Bara i Ulcinja nabavljena u okviru projekta „Nepogode ne poznaju granice“, koji u Crnoj Gori sprovode FORS Montenegro i Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 13:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ukupna vrijednost nabavljene opreme, koja se sastoji od gumenih i aluminijumskih čamaca, motora za čamce, spasilačkih odijela, prsluka za spašavanje i ostale spasilačke opreme iznosi 77.880 eura. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave", kazali su iz Direktorata.

Oni ističu da projekat „Nepogode ne poznaju granice“, koji se sprovodi u Crnoj Gori i Albaniji, ima za cilj jačanje kapaciteta institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem za smanjenje rizika od katastrofa, sa akcentom, kako su kazali, na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima od poplava.

oprema2

 

"Glavne aktivnosti ovog dvogodišnjeg projekta, čija realizacija je počela 17. aprila 2018, a koji se realizuje u partnerstvu sa Prefekturom Skadar iz Albanije, uključuju i nabavku opreme za prognoziranje meteoroloških prilika, treninge i obuke za predstavnike institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem i prognoziranjem, prekogranične pokazne vježbe, ažuriranje baze podataka poplava u regionu Skadarskog jezera, seminar o modelima dobre prakse kada je u pitanju zaštita od poplava, kampanju informisanja stanovništva o rizicima od poplava, preventivnim mjerama i aktivnostima zaštite i spašavanja, itd", naveli su iz Direktorata.

Projekat se u Crnoj Gori sprovodi u opštinama Podgorica, Bar i Ulcinj, a u Albaniji u regionu Skadra.

Komentari: 1

Nik

14. 11. 2019 - 13:41

A dje su ti metalni camci za Niksic ministre znas i sam da nemaju nijedan .Ne primjetih da ima poplava u Podgorici Baru?Ali kako ono kazu ko ima dajte mu jos a ko nema oduzmite mu to sto i ima!
Novi komentar