U Vladi nemaju non paper, CGO tvrdi da potvrdjuje da reforme stagniraju

Crnogorska vlada nije još dobila Radni dokument EK o stanju u poglavljima 23 i 24, takozvani non paper,  i očekuju da im bude dostavljen u narednih nekoliko dana, saopšteno je Portalu Analitika iz Vlade.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 13:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako nam je rečeno, prema njihovim informacijama, još uvijek nije usvojen finalna verzija Radnog dokumenta EK o stanju u poglavljima 23 i 24. Prema ranijim informacijama, taj dokument je trebalo da Vladi bude dostavljen danas.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je danas da Radni dokument EK o stanju u poglavljima 23 i 24 potvrđuje njihove navode da Crna Gora u ovim oblastima stagnira, a u nekim dijelovima bilježi i regresiju.

Direktorka CGO Daliborka Uljarević tvrdi da je Evropska komisija u tom dokumentu ukazala na stanje u pravosuđu, medijima i borbi protiv korupcije – na sukob interesa pojedinih članova Sudskog savjeta, treći mandat predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, reizbor predsjednika sudova koji su već imali dva mandata, dodjelu stanova po povlašćenim uslovima, selektivnost pristupa ASK.

Kako tvrdi, EK konstatuje i da rezultati provjera funkcionera uključujući nezakonita bogaćenja, promjene imovine i porijeklo imovine, ostaju nedostatni , na nezakonite smjene nezakonite smjene u RTCG.

 

Komentari: 3

Matan

14. 11. 2019 - 14:40

Ko ovo voli Uljarevićku pa ne objavljuje moj komentar?
Prestanite

14. 11. 2019 - 14:56

Trebalo bi da predstanete da objavljujete bilo kakvo saopštenje ili izjavu najskaradnije osobe u CG - poznate kradljivice autorskih prava. Đoko Orlandić PS Svo vrijeme pokušava da uspori pt CG ka EU, radi dobijanja grantova.
Čudaak

14. 11. 2019 - 19:03

Čudno kako niko ne kaže istinu, da pored globalnih pomjeranja ovdje konkretno je stvar u tome što ste vi u CGori imali čovjeka koji vam je mogao izdelat makar bolju situaciju nego ovu u kojoj se nalazite sa procesom pristupanja. Umjesto toga vaš deep state je otjerao nekoga ko je to mogao dovesti u podnošljivu ravan i praviti pomake jer to zna, I kao svaki burokratski osinjak tu doveo nekog tamo administrativnog šarafa. Tu su odgovorni oni koji jesu vam otjerali sposobnog i doveli nesposobnog čiji identitet je nebitat, isto bi napravila moja baka Zagorka :)
Novi komentar