Najbolji studenti esejisti razgovarali sa predsjednikom Skupštine

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa studentima autorima najboljih eseja na temu "Uloga mladih u integracionim procesima Crne Gore – mogućnosti i izazovi", u okviru njihove studijske posjete crnogorskom Parlamentu.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 14:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom susreta je posebno bilo riječi o integracionim procesima naše zemlje, višestrukom značaju članstva u NATO i Evropskoj uniji i perspektivi mladih u Crnoj Gori kao budućoj članici Unije. 

Brajović je istakao da integracioni proces predstavlja prioritet u politici naše države i u tom smislu je naveo inicijative Alfa centra kao dobar primjer angažovanja predstavnika civilnog društva za dobrobit svoje zemlje.

"Tokom razgovora, studente su zanimali stavovi predsjednika Brajovića o mogućnosti postizanja društvenog konsenzusa o važnim pitanjima za budućnost naše zemlje, politici Evropske unije o proširenju, kao i parlamentarnim aktivnostima i odgovornosti izabranih predstavnika građana u radu Skupštine.

Studenti sa različitih fakulteta koji su danas bili gosti Skupštine Crne Gore, učestvovali su na konkursu ALFA Centra u okviru kampanje “We are NATO” koja ima za cilj motivisanje mladih ljudi da učestvuju u omladinskim takmičenjima i na konkursima o proširivanju znanja iz oblasti evropskih i evroatlantskih integracija, kao i informisanje građana o svim aspektima članstva naše zemlje u Sjevernoatlantskoj alijansi.

Konkurs Alfa Centra je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Podgorici i Ministarstva javne uprave", navedeno je u saopštenju. 

 

Komentari: 0

Novi komentar