Jokić nije štedio za plaćanje lojalnosti medijima

Najviše novca dobile TV Vijesti i lokalne televizije

Bivši predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić nije štedio novac za plaćanje lojalnost pojedinim medijima za šta je iz lokalnog budžeta dao preko 70. 356 eura. TV Vijestima je od avgusta 2017. do kraja decembra 2018. godine isplaćeno 33.804 eura, dnevnom listu Danu za isti period 12.357, 43 eura, Monitoru 2.685,85, TV Budvi 1.570,80, tivatskoj NVO Boka News 7.368 i TV Kotoru, takođe NVO 12.573 eura, objavio je Skala radio.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 14:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zanimljivo je da je najtiražnija dnevna novina u Crnoj Gori Dan dobila manje novca od lokalnih televizija, što se može vidjeti u priloženoj tabeli.

U pomenuti iznos, kako tvrdi Skala radio, ne spadaju pojedinačne uplate preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna uprava, kao ni 2.000 eura koje su isplaćene dopisniku Vijesti iz Tivta Siniši Lukoviću iz budžeta opštine za knjigu “Ljudi i brodovi” koja je promovisana u Pomorskom muzeju Crne Gore, na čijem čelu je jedan od visokopozicioniranih DPS kadrova Andro Radulović.

Podaci koje je objavio Skala radio pokazuju da u tom periodu oni nijesu iz Budžeta kotorske opštine dobili ni centa. Skala radio tvrdi da je na na meti napada kotorskih Demokrata, koji je počeo samim dolaskom na vlast ove političke partije početkom 2017. godine.

“Verbalni napadi pojedinih besprizornika iz tih redova na FB stranicama na ovaj medij trajao je godinama ranije, a ne prestaje ni dan danas. Cilj je bio da se pokaže kako je Skala radio na budžetu opštine Kotor i kako nezasluženo dobija veliki novac za usluge koje imaju prvenstveno politički karakter. Laž, kao i svaka druga koja dolazi iz njihove kužine”, tvrde u Skala radiju.

Iz ovog medija takođe navode da su do izbora, odnosno proglašenja pobjede u kotorskoj opštini, Demokrate redovno i bez problema sarađivale sa ovim radijom.

“Dobijali smo saopštenja, a čelnici su na ovom mediju davali izjave za sve ono što su smatrali da doprinosi njihovoj političkoj borbi. Nakon dolaska na vlast, slijedi potpun zaokret. Tadašnji predsjednik opštine Jokić zabranjuje svima u lokalnoj upravi da komunicaju sa Skalom, što predstavlja nezapamćenu diskriminaciju i izraženu mržnju prema ovoj medijskoj kući. Pojačava se sramna retorika pojedinaca, koji su na žalost i odbornici, uz njegovu prećutnu saglasnost. Danas je jasno i zbog čega”, tvrdi se u tekstu.

Napad na Skalu je, kako navode, trebalo da skrene pažnju sa Jokićevog sipanja i šakom i kapom pojedinim medijima koji sa Kotorom baš nemaju dodirne tačke, kao i onima koji se lažno predstavljaju medijima a ustvari su nevladine organizacije.

“To je tzv. TV Kotor i portal Boka News. Jokić je, pored ove dvije nevladine organizacije koje su bile glasnogovornici njegove politike i djelovanja, plaćao TV Vijesti, Dan, TV Budvu i Monitor. Njihovo zaduženje je bilo da veličaju dostignuća politike koju je personifikovao Jokić i njegova saborkinja u djelovanju Dragica Perović, koja je javno izjavila da je došlo njenih pet minuta”, zaključuje se u tekstu Skala radija.

 

Komentari: 3

Podgoričanin

14. 11. 2019 - 15:56

Davno sam napusao komentar za gospodina Jokića,gdje sam pretpostavio njegovo ponašanje i pročetničke stavove.Ime nosi po prađedu koji je isto tako mislio kao i unuk damas( ili obrnuto).
[email protected]

14. 11. 2019 - 16:58

Ali a ke nova? Što ovo bi...Jokuc et company sipali svojima a na sva zvona o Skali i njihovim rezimskim parama. Oce li cuveni Timur na ovo sto reći isim da je Slavko namontirao. Nece moci prevaranti Blečicevi
[email protected]

14. 11. 2019 - 22:58

Kako si ih Mandiću dočekao. Svaka ti čast. Postenjacine onoliko te vrijeđat i lagat bezočno a svojim uslugarima kapom i šakom. Moral,karakter u demokratskom stilu kravataskom.
Novi komentar