“Prirodni rezultat postojanja američkog sistema”

Asad: Amerika vodi rat za naftu kao nacisti

Predsjednik Sirije Bašar al Asad uporedio je SAD sa nacistima koji vode rat za naftu.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 14:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

– SAD su država koja je izgrađena kao politički režim na banditskim grupama. Američki predsjednik ne predstavlja državu, on je samo izvršni direktor kompanije. Iza tog direktora stoji savjet direktora, a savjet čine velike američke kompanije koje su realni vlasnici države: to su naftne kompanije, proizvođači oružja, banke i drugi lobiji– rekao je Asad u intervjuu za Sputnjik, odgovarajući na pitanje da li on smatra da su američke akcije u Siriji politički banditizam.

Prema riječima sirijskog lidera, to je prirodni rezultat postojanja američkog sistema.

– SAD nisu država, već režim čije rukovodstvo imenuju kompanije koje rade za svoju korist. Želim da vas podsjetim na jedan momenat: jedan od najvažnijih faktora koji je podstakao Hitlera na napad na SSSR u Drugom svetskom ratu bila je nafta – rekao je Asad.

– Danas se SAD bave istim stvarima, podražavajući naciste: ekspanzija, osvajanja, potkopavanje interesa drugih naroda, gaženje međunarodnog prava, humanitarnih osnova i tako dalje. I sve to zbog nafte– dodao je on.

Sirijski predsjednik je rekao da su osnivač organizacije „Bijeli šljemovi“ Džejms le Mezjure i likvidirani poglavar Islamske države Abu Bakr al Bagdadi znali važne tajne.

– I ja i vi znamo da su „Bijeli šljemovi“ dio Al Kaide. Oni su postali teret nakon što su ispunili svoje uloge. Pošto su odigrali svoju ulogu, riješili su da ih se oslobode. Ubijeni su kako bi zajedno sa njima umrla i istina– izjavio je Bašar al Asad.
 

Komentari: 4

abu baklava al sampita

14. 11. 2019 - 15:21

Sve ziva istina al sta da radis kad imaju silu .
Da, da ....

14. 11. 2019 - 15:29

RECI TI NAMA ĐE JE NESTALO 1000000 HRIŠĆANA IZ SIRIJE. Kad su TRAŽILI ZAŠTITU OD DŽIHADA U EU parlamenatu, REČENO IM JE DA ĆEŠ IH TI ZAŠTITIT. ASADE!!! ZAR NIJE NACIZAM ISTREBLJENJE HRIŠĆANA?
da ti ja recem mjesto Asada

14. 11. 2019 - 16:35

Procerali ih ovi tvoji iz koalicije sto su i hanume i decu vodili na ratiste .Vidji da i u CG hoce da proceraju hriscane i da hi otmu crkve oni sto su teroriste priznali u Siriju.
Da, da ....

14. 11. 2019 - 18:02

Ne moji nida Bog!!! Niko naše ne ćer nego Amfilohije i Džomić. A ne vjerujem da ti na koje misliš imaju moći. Ne barem još.
Novi komentar