Aprcović uputio pismo podrške gradonačelniku Venecije

Djelovi Venecije su potpuno potopljeni usljed najveće plime koja je pogodila ovaj italijanski grad u poslednjih 50 godina, a tim povodom predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović uputio je pismo podrške gradonačelniku Luigi Brugnaru.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 15:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

,,Sa žaljenjem sam primio vijest o elementarnoj nepogodi koja je pogodila Veneciju i tom prilikom nanijela nenadoknadiv gubitak ljudskog života i neprocjenjivu štetu materijalnim dobrima vašeg grada. Tim povodom, molim Vas da u ime građana Kotora i u moje ime, primite izraze dubokog saosjećanja zbog nastalog stanja, a porodici nastradalog prenesete iskreno saučešće građana Kotora.

Vjekovna tradicionalna veza Kotora i Venecije predstavlja temelj znatnog dijela nasljeđa i identiteta našeg grada. Venecija je ostavila duboki kulturološki pečat u Kotoru koji je prepoznatljiv i u današnje vrijeme. Ove kuturološke i istorijske veze ogledaju se u materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, a posebno u duhu i kulturi življenja našeg naroda. Zbog toga, Kotor naročito saosjeća s Venecijom i svim njenim stanovnicima zbog razornih poplava koje su zadesile vaš grad. Kada nas veže zajednička istorija, onda je neminovno i svaka nevolja zajednička.

Stoga vam, u ovim u teškim momentima, upućujemo iskrenu solidarnost i prijateljsku podršku iz Kotora, uz uvjerenje da će snaga duha i volje stanovništva i rukovodilaca službi istrajati, u nadi za što skoriju stabilizaciju vremenskih nepogoda i vraćanje života vaših sugrađana i gostiju u redovne tokove.

Gospodine gradonačelniče molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave'', stoji u pismu.

Komentari: 4

Gradski oci

14. 11. 2019 - 16:48

Kad namjeravate očistit, odlivne galerije u starom gradu koje su pune šuta?
Gradske mame

14. 11. 2019 - 17:27

Kada namjeravate očistiti i srediti desetak potoka u užem jezgru grada od šuta i odlivnih cijevi iz septičkih jama, itd. Pusti se ti Venecije i...
Janica Matova Beograd

14. 11. 2019 - 20:17

Zašto ne daš podršku sam sebe da očistiš smeće i šut, ovo zašto te ljudi opminju.Septičke jame su tvoj zadatak ne brini ti za Veneciju neće ona propasti spasiće se ona i bez tvoje podrške!
Мирослав Ђукић

15. 11. 2019 - 14:57

Млечићима је сада много лакше, кад су добили телеграм подршке! Да пошаљемо сви ми по телеграм подршке Апрцовићу и нашим надлежнима, можда се смилују и очисте одливе?
Novi komentar