Generalni sekretar SDP-a ocijenio

Vujović: Nedostatak političke volje isključivi razlog blokade EU integracija

Neformalni dokument EU o stanju u oblasti vladavine prava tzv. non paper, koji se ovih dana usvaja u Briselu pokazuje da je Crna Gora blokirana u procesu EU integracija isključivo zahvaljujući nepostojanju unutrašnje političke volje a ne iz bilo kojih drugih razloga, kazao je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP), Ivan Vujović.
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 17:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vujović navodi da rezultata nema, kao i da ni nakon šest godina od početka pregovora u ovim oblastima Crna Gora nema još uvijek završna mjerila što, prema njegovim riječima, upućuje na to da nijesmo ni na polovini puta kada su u pitanju pregovori u 23. i 24. poglavlju.

On dodaje da zato djeluju „više nego blijedo vapaji iz vrha vlasti“ kojim se, kako kaže, za soptveni deficit rezultata optužuje neko drugi, odnosno Evropska unija.

„Ta alibi igra je više nego prozirna a o tome upravo govori non paper Evropske unije kojim se targetiraju ključne oblasti gdje Crna Gora jasno stagnira ili čak nazaduje. Od stanja u pravosuđu, Sudskog savjeta, trećih mandata što je u Crnoj Gori postala pravilo još od kandidature za predsjednika države, djelovanja Agencije za sprječavnje korupcije, raznih vladinih politika kojima se utiče na nezavisnost pravosudja, pa do nedjelotvornih finansijskih istraga i ukupnog izostanka rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, naveo je Vujović.

On ističe da opet posebno mjesto zauzima, kako je kazao, „operacija partijskog preuzimanja“ Javnog servisa i podsjeća da su to u više navrata ocijenile najviše adrese EU, SAD i brojne međunarodne organizacije.

„Sa takvim tzv. rezultatima i odsustvom političke volje za reformama nije nikakvo čudo što nas je ova vlast dovela u blokadu pregovora sa EU“, zaključio je generalni sekretar SDP-a.

Komentari: 20

Definitivno prsli

14. 11. 2019 - 17:40

Ha, ha, ha, Ha, ha, ha, Ha, ha, ha , … Ljudi moji pa je li moguce da je ona nekad, prije svega racionalna stranka, koja je respektovala stvarnost upala u ovakvo stanje mentalne deluzije, prigrlila kulturu lazunjanja gledajuci te u oci ozbiljna lica ?! Bas kao da nemamo nikakve informacije o zbivanjima u EU o ostalim kandidatima, o izjavama zvanicnika …. Sto reci, ponajvise sa razocaranjem konstatujem da je bolje da ne postoje na politickoj sceni CG.
istina je

14. 11. 2019 - 22:54

Ospori nešto iz teksta, batali se političke gimnastike.
Mizeran nivo politike

14. 11. 2019 - 17:50

Politicki Amateri, pocetnici, diletanti … Evo ima 4 godine bulazne "alternativne fakte", svoje zelje, spinuju, pomjeraju focus, … ali zvuce ko da zive na drugoj planeti ili imaju tako nisko misljenje o stanovnistvu CG da ih smatraju polupismenim pastirima do kojih ne dopiru informacije iz svijeta.
Mne

14. 11. 2019 - 19:28

Da da kriv je valjda kostunica,rusija,evo sad i makron za nasa lupezanja,pljacke,zarobljene institucije,ove stanove,3.mandat filip i medenice,afere,brajovica i ove 100 hiljada poklonjenih...Mi jadni sve uradili sto je do nas,ne voli nas profesor
-

14. 11. 2019 - 20:18

Ajde nadji nekog sebi slicnog da ti odgovori na ovaj rafal simptoma kognitivnih poremecaja i uz to u garniranih na seljacki dinarski nacin.
Kara Radusin

14. 11. 2019 - 18:28

Bravo Ivane, SDP dokazuje da je jedina državotvorna i patriotska stranka. Politika se na globalnom nivou mijenja, uskoro će opozicija preuzeti vlast a neki će put Spuža.
Deluzije iz budzaka

14. 11. 2019 - 19:04

Sretne oci… Evo Kara Rankov, kuriozitet sa ovog portal, covjek koji je za 3 mjeseca napravio zaokret od 180 stepeni u stavovima, pa je stao na stranu antidrzavne opozicije. Evo koliko sam razumio ocekuje pad EU I pobjedu ekstremne desnice ili populista ne bi li oni instalirali prorusku vlast ovdje :) Ko se sjeca Kare I njegovih koemntara? Nije bilo ekstremnijeg zelenasa od njega. Nismo mi nikad smatrali da je Milo otac nacije, ali on jeste. Kad imate uzak ekstreman duh onda je za ocekivat da promjeni predznak za 3 mjeseca I postane uzak I ekstreman na drugoj strani. Ali da nekad nesto objasni sa svojim mozgicem,... nego prkosno ponavlja dvije recenice I prijeti. Danas mu je Rusija nada. procitajte sto je pricao o njima I opoziciji nekad. Raduje se pobjedi opozicije a prica o drzavotvornosti I patriotizmu?! :)))
Fakti i seljacko trolovanje

14. 11. 2019 - 19:08

Daj nam objasni ovo "Politika se na globalnom nivou mijenja" onako sistematicno I argumentovano kako samo ti znas. A onda nam objasni logiku "opozicija ce preuzeti vlast" , "jedina državotvorna i patriotska stranka". Koja je poenta kad "jedina drzavotvorna stranka" u vlasti ima 3% podrske? Potsjeti me : ko je povratio drzavnost Crne Gore, prosrpska opozicija, vasi patneri ili DPS? Ko je uveo CG u NATO a ko je htio blokirati , vi sa ostalim prosrpskim strankama ili DPS? Ko se I danas pravi da DF sa GRU nije pokuaso puch ? Ko je doveo CG do vodeceg mjesta u pristupu EU - antidrzavna opozicija sa vama ili DPS ?
ABC logike za cukove iz SDP

14. 11. 2019 - 19:15

A) Da li je DF I dalje "najjaca opoziciona stranka" I "ugledni parlamentarci" B) Kako se suverenost jedne zemlje brani ili jaca sa vlascu gdje vecina ne zeli tu zemlju C) Kako se ulazi u nato sa vlascu koja ne zeli u NATO nego ka Rusiji? D) Kako se politika jedne stranke moze nazvat uspjesnom ako im se clanstvo prepolovilo od kad su napravili zaokret od 180 stepeni E) Kako bi CG usla u NATO da ste vi I opozicija (sa najjacom opozicionom strankom, vidjeti A gore) uzeli vlast ? F) Da li I dalje vjerujete da nije bilo plana GRU I da "ugledni parlamentarci" (vidjeti A gore.) nisu odradjivali taj plan ? G) Zasto 5 godina niste uputili kritiku niti DF niti CPC niti pritiscima od par zemalja ?
Kara: SPC i CPC su jedno isto

14. 11. 2019 - 19:18

KARA RADUSIN 16. 11. 2017 - 16:55 .......Ne znam koliko i ko je davao pomoć SPCu Crnoj Gori ali sam u jedno siguran da se novac slivao u isti đžep.Onda sam shvatio da je sve obična farsa i gluma o tenzijama između ove dvije političke crkve.I to uvijek ispred izbora.Jer pitanje dali Crnoj Gori pripada Crnogorska pravoslavna crkva ili Srpska pravoslavna crkva je u domenu onog koja rijeka teče ispod Savskog mosta.
^

14. 11. 2019 - 20:19

Toliko o patriotizmu (bar crnogorskom)
Prorocanstvo ili anatema

14. 11. 2019 - 19:21

KARA RADUSIN 14. 05. 2014 - 16:22 SDP đe god bude biće za demokratske principe,pravnu državu,Evro-Atlantske integracije i naravno za svoju CPC,Crnogorski jezik,Crnogorski identitet i atavizam,svoju častnu istoriju i kulturu.Za svoju sojsku i čojsku Crnu Goru,bili u vlasti ili opoziciji.A to vi patriote iz Fronta i SNP-a nebi smjeli da pitate.
Kara Radusin

14. 11. 2019 - 20:23

Moj pratilac ne razumije razliku između častnog crnogorskog patriotizma, koji smo mi iz SDP i LSCG devedesetih baštinili dok ste vi Pink-Crnogorci služili Miloševiću, i fašizma koji vi danas po zadatku šefa baštinite. Ali nećete još dugo.
Jato gusaka u magli

14. 11. 2019 - 20:36

A sto ces sa tolikim mozgom ? Maximum su ti 2-3 recenice sa crno-bijelinm stereotipima I prijetnjama. Ako ne pratim ugledne parlemantarce I Rankovo stado koje za 3 mjeseca promjeni misljenje u contrast, mora da sam bio za Milosevica ? Ja ti postavih konkretna pitanja jer se radi o cinejnicama I brojevima. Neko ode sa 6% na 2.5-3% ui prijeti drugom sa bar 51% - necete jos dugo?!
Poezija - korektna verzija

14. 11. 2019 - 20:44

***Iz globalnog stada populista i desnicara, azijskih trol brigada promolio je Rankov Kara. ***Motiv nije seljacka pizma gubitnicke frustracije Ne, to je iz cistog patriotizma za dobrobit jedne nacije ?! ***18 godina konfora i fanfara pratece svite i kuloara danas u grupi crnih subara i za njima u stopu Rankov Kara.
Razumio sam iz vaseg primjera

14. 11. 2019 - 20:52

Za casni patriotizam sam cuo ali sad vidim da je "CasTni" patriotizam sljedeci: - zvati cetnike "ugledni parlamentarci" - Pokusati dovesti na vlast 90% antidrzavne opozicije - Pokuasti dovesti na vlast prorusku opoziciju na nekoliko mjeseci prije ulaska u NATO I uveliko na putu ka EU. Bice da je ovo bio brzi put? - U jeku pritisaka na Crnu Goru nuditi saradnju Rusiji u Sputnjiku - izjednacavati SPC I CPC - biti u lokalnoj vlasti sa velikosrbima I cutati na orgijanja u Budvi - baviti se korupcijom kao sto je Ranko radio oko stanova I luke Kotor. Ovo danas bastinite IZDAJNICI. Ranko se okoristio ali vi ovo radite iz ciste gluposti ili pizme
Ne objasni nam ovo

14. 11. 2019 - 20:54

"Politika se na globalnom nivou mijenja". A sto je ovo nego ocekivanje Rusa u CG i rusenje EU od populista? Ne nije me iznenadilo da ste se kao u Zivotinjskoj Farmi gotovo izjednacili sa cetnicima. Za ad ste po-cetnici ali cete za koji mjesec izgubiti ono "po-"
Prijateljski savjet

14. 11. 2019 - 21:02

Jos nesto da ti Kazem Kara. Ti ces ovdje imati poseban tretman. Kako tvoj sef jednom rece: "Sad su prodrzavni i proevropski mediji i Vijesti i Dan, a ne SAMO MONITOR" (pazite taj momenat). Ja se pitam sto ne ides tamo medju svoje ? I pretpostavljam da je ovo u pitanju: Ne da ti prkos, iritirate te stav ciju varijatu ali daleko ekstremniju , monohromatsku si imao prije koju godinu i dolazis ovamo da namiris pasjaluk. Priznaj. Prazan duh na koji se lijepi uzak ekstremni stav. Danas crno, sjutra bijelo pa preksjutra ponovo crno… Ne vidis se odozgo. U tome i jeste problem nego ko kokos bez glave juris po dvoristu. Stani i saberi se, nijesi mlad da ti se moze oprostiti.
cg bluz

15. 11. 2019 - 01:39

Stvarno, što se zbilo s Karom? Evoluirao je. A mozda je Lazni Kara.
Please

15. 11. 2019 - 21:29

Srbadijo, vodite ga doma tako evoluiranog.
Novi komentar