Odgovori na najčešća pitanja u vezi životnog osiguranja

Životno osiguranje može promijeniti nečiji život, stoga je prirodno da ljudi prije donošenja odluke sebi postavljaju mnoga pitanja.
Objavljeno: 15. 11. 2019 - 10:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

U nastavku nekoliko najčešćih pitanja:

 1. Da li imam novca za životno osiguranje? 

  Kada razmišljate o osiguranju prve asocijacije su vam kasko osiguranje, osiguranje domaćinstva…. Zar VI nijeste na prvom mjestu, zar ne treba da prvo osigurate VAŠ život i život vaših najmilijih?

  Ukoliko je odgovor da nemate novca da zaštiti sebe i svoju porodicu razmislite o cijeni polise, ulaganje u sigurnu budućnost  za vas i vašu porodicu, koja ima istu cijenu kao da svaki dan u kafiću popijete jednu kafu.

   
 2. Imam prioritetnijih troškova? 

  Ukoliko ste mladi bračni par koji je tek dobio prinovu, razumije se da postoje važniji troškovi kao što su krevetac, kolica i ostalo što je potrebno za vaše novorođenče.

Bez životnog osiguranja svi ovi troškovi mogu postati teret ili neće vrijediti ništa ukoliko neko od vas dvoje više neće moći zarađivati. Dijete nije samo radost, već i dugoročna odgovornost. Njegova budućnost zavisi od pravovremenih odluka koje donose njegovi roditelji i zato je dobro da roditelji počnu štedjeti čim prije.
 

 1. Koje koristi mogu očekivati od životnog osiguranja?

  Ne vjerujete u životno osiguranje? Ne vidite nikakvu koristi od istog ali ipak razumijete koliko je važna vaša plata za dobrobit vaših najmilijih. U slučaju da se ne budete mogli brinuti o njima, životno osiguranje postaje prihod koji pomaže vašoj porodici da lakše prebrodi teško finansijsko i emotivno životno razdoblje. Životno osiguranje je odličan oblik disciplinovane štednje – kroz osiguranje, možete staviti sa strane novac za budućnost svoje djece, za dodatni prihod u penziji ili za ispunjenje vašeg sna.
 2. Premlad sam da razmišljam o osiguranju?

  Mislite da ste sa 25 godina premladi za ugovaranje polise? Ne želimo da razmišljate o lošim stvarima koje se mogu dogoditi, ali u budućnosti kada budete imalo više odgovornosti i vlastitu porodicu sigurno će je željeti zaštititi. Ako ugovorite životno osiguranje sada kada ste mladi, to će za vas biti puno jeftinije. S godinama, zdravstveno se stanje mijenja, visina prihoda može varirati, a cijena životnog osiguranja s godinama starosti raste.

Shvatajući sve izazove i neizvjesnosti koje budućnost nosi, UNIQA Crna Gora je kreirala različite programe životnog osiguranja, a svi klijenti koji se odluču za zaključivanje polise do kraja 2019. godine, mogu ostvariti brojne benefite:

 • besplatnu premiju za poslednju godinu osguranja
 • besplatnu polisu životnog osiguranja za novorođenčad – Favorit, sa premijom osiguranja od 200EUR (za one koji po zaključenju polise postanu roditelji).

U slučaju nemilih događaja kao što je nastanka trajnog invaliditeta ili u slučaju nastupanja karcinoma, UNIQA preuzima plaćanja premije u periodu od godinu dana i isplaćuje jednokratne nadoknade.

Na raspolaganju je nekoliko paketa SPEKTAR i Riziko PLUS programa životnog osiguranja, a minimalna mjesečna premija je 15eur – složićete se da je to mala cijena za ulaganje u sigurnost vas i vaše porodice, zar ne?

U toku novembra, mjeseca u kojem se obilježava borba protiv karcinoma prostate, za sve pripadnike jačeg pola UNIQA, uz polisu životnog osiguranja, obezbjeđuje i besplatne preventivne preglede u poliklinici Rezidencija Zdravlja „Kerber“.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar