Radunović: Za Montenegro erlajnz 21 milion eura, kompanija ima šansu da bude održiva

Vlada Crne Gore izdvojila je 21 milion eura u budžetu za 2020. godinu za konsolidaciju Motnenegro Airlinesa, saopštio je ministar finansija Darko Radunović dodajući da nacionalna avio kompanija doprinosi turizmu i rastu budžetskih prihoda, da sada ima šansu da bude održiva i da moramo uložiti trud da je konsolidujemo.
Objavljeno: 15. 11. 2019 - 16:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Radimo na tome da stvorimo pretpostavke da ne ulazimo Zakon o državnoj pomoći. Svjedoci smo velikog državnog protekcionizma u zadnje vrijeme i to treba saopštiti. Mislim da imamo u susjedstvu slučaj sa Croatia Airlinesom, imamo u Njemačkoj slučaj dijelom Thomasa Cooka mislim da se zvao Condor… Mislim da jednostavno moramo uvažavati značaj pojedinih kompanija koje obavljaju javni interes u privrednom smislu i doprinose budžet. Kad je u pitanju Montenegro Airlines, uz sve poprilične probleme, neposredno oni imaju prihoda cirka 70 miliona na godišnjem nivou Tamo radi malo više od četiri stotine ljudi, imamo 220 licenciranih lica. Indirektno prihod bi trebao da bude cirka 250 miliona“ – rekao je ministar odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen sinoć utvrđeni Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2020. godinu.
Ministar finansija je istakao da je Crna Gora avio destinacija, da imamo preko dva i po miliona avio putnika, a da Montenegro Airlines preveze 30 odsto od toga.
„To su sve elementi da je Montenegro Airlines došao u šansu da bude održiv kao kompanija, da nije kao što je nekad bilo. A to upućuje da moramo uložiti trud da se on konsoliduje. … Uložićemo sve da stvorimo pretpostavke da konsolidujemo Montenegro Airlines“ – zaključio je ministar finansija Crne Gore Darko Radunović.

 

Komentari: 1

priganica

17. 11. 2019 - 08:10

Druže stavi upravnom odboru preko leska specijalisa max platu 222 eura, da se bolje motivišu.
Novi komentar