Saopšteno na sjednici Tužilačkog savjeta

Vukčević i Marković kandidatkinje za vrhovnog državnog tužioca

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao v.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković, između ostalog, sačinjena je lista kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor vrhovnog državnog tužioca, i to za kandidatkinje Danijelu Marković i Lidiju Vukčević.
Objavljeno: 15. 11. 2019 - 17:42 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vukcevic i Markovic kandidatkinje za vrhovnog drzavnog tuzioca
Foto: tuzilastvo.me

Na sjednici je obavljen i intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas za izbor rukovodioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Takođe je razmotreno 12 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

Tužilački savjet donio je odluku da se raspišu javni oglasi, po sistemu napredovanja, za izbor tri državna tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i jednog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, kao i jednog specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Za člana Upravnog odbora, Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, kao predstavnica Tužilačkog savjeta određena je specijalna tužiteljka Liljana Lakic.

Tužilački savjet je utvrdio spisak tema za obuke državnih tužilaca za 2020.godinu. Razmatran je izvještaj o raspoloživim sredstvima i troškovima Tužilaštava i Sekretarijata za period I-IX 2019.godine.
 

Komentari: 0

Novi komentar