Kulturno veče

FOTO Crnogorsko društvo „Lovćen“ iz Lovćenca proslavilo deset godina rada

Povodom desetogodišnjice rada i djelovanja Crnogorskog društva „Lovćen“ iz Lovćenca priređeno je kulturno veče za sve članove, prijatelje i simpatizere društva.  
Objavljeno: 16. 11. 2019 - 12:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

U punoj sali Doma kulture u Lovćencu pristutne su zabavljali, pjesmom i igrom, Branka Šćepanović, Rajko Radović, Bucko Mijović, Dejan Škuletić i Kulturno umjetničko društvo PP Njegoš iz Lovćenca.

lovcenacjubilej2Svojim prisustvom proslavu Crnogorskog društva “Lovćen” uveličali su  Dragan Đurović, generalni konzul Republike Crne Gore u Srbiji, predstavnici opštine Cetinje i predstavnici Mjesne zajednice Lovćenac.

lovcenacjubilej3“Sjećamo se kao juče kada smo odlučili da osnujemo Crnogorsko društvo „Lovćen“ sa ciljem da se beskompromisno borimo za crnogorski identitet, da predstavimo običaje i kulturu crnogorskog naroda. Deset godina kasnije sa ponosom se prisjećamo našeg rada i zalaganja za očuvanje crnogorskog nacionalnog identiteta na ovim prostorima. Pomenućemo da smo bili aktivni u prikupljanju inicijativnih potpisa za formiranje Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji, organizatori više književnih večeri, sa navijačkom grupom “Crna Gora- Lovćenac” bili vjerni navijači naših reprezentacija, u saradnji sa Upravom za dijasporu Crne Gore, preko 40-oro đece je pohađalo školu  “Crna Gora moja postojbina” na Ivanovim koritima.Članica smo Evropske i Svjetske dij aspore Crne Gore... Posebno  ističemo dvije manifestacije koje organizujemo  već desetu godinu, a to je “Raštanijada” koja je deseti put održana prošle neđelje i “Plemenske viteške igre” koje kroz igru i takmičenje ne daju da se zaborave crnogorski običaji i kultura.”, naveli su iz Crnogorskog društva „Lovćen“.

Crnogorsko društvo „Lovćen“ zahvaljuje  pokrovitelju  sinoćnjeg koncerta,  Upravi za dijasporu Crne Gore.

lovcenacjubilej4

lovcenacjubilej5

Komentari: 2

Ćalasan

16. 11. 2019 - 14:24

Poštujem rad ovog društva u u Lovćencu. Ali ako se sa njim iscrpljuje crnogorska kulturno identitetska posebnost onda je to kompromitacija pravih vrijednosti crnog. nac. identiteta. To je obmana onih kojima nije stalo da prave vrijednosti entiteta crnogorske nacije prikažu u parvom svijetlu i sa sadržajem koji šalje pozitivne poruke o Crnogorcima. Folklorne improvizacije iz Lovćenca su jako loša reklama.
murko

16. 11. 2019 - 17:51

Zive i rade u neprijateljskoj sredini, u nemogucim uslovima. Deca ne smeju na ulici da kazu da su Crnogorci. Drzava Srbija ne cini nista da ih zastiti od proganjajnja na nacionalnoj osnovi. Svaki pokusaj ocuvanja naconalnog identiteta je za pohvalu.
Novi komentar