Plenarna sesija 18. novembra u Parizu

Ministar Bogdanović na 40. Generalnoj konferenciji UNESCO

Generalna konferencija UNESCO, 40. po redu, održaće se u Parizu od 12-27. novembra  a delegaciju Crne Gore predvodi ministar kulture i predsjednik Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Aleksandar Bogdanović.
Objavljeno: 16. 11. 2019 - 14:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar Bogdanović će učestvovati u radu plenarne sesije 18. novembra, kao i narednog dana,  tokom sastanka ministara kulture.

Generalna konferencija UNESCO organizuje se svake druge godine i na njoj se utvrđuju politike i osnovni pravci rada Organizacije za naredne dvije godine, razmatraju se i usvajaju dvogodišnji programi i budžet, analiziraju se mehanizmi saradnje i uspostavljanja i poštovanja međunarodnih standarda, kao i druga važna pitanja i odluke iz nadležnosti Organizacije.

Na Konferenciji učešće uzimaju predstavnici država članica, posmatrači iz država koje nijesu članice, kao i predstavnici međuvladinih i nevladinih organizacija. Tokom 40. Generalne konferencije održaće se izbori za važna međuvladina tijela, u skladu sa redovnom procedurom Organizacije", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Cjelokupan rad Konferencije će pratiti Stalna delegacija Crne Gore pri UNESCO, i to: stalni predstavnik/ambasador Ivan Ivanišević sa predstavnicima Stalne delegacije, dok će generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Milica Nikolić, učestvuje u radu Konferencije od 14 - 19. novembra 2019.
 

Komentari: 5

Ovaj se čoek

16. 11. 2019 - 14:32

raspade od obaveza. Putovanja, putovanja...
Anonimus

16. 11. 2019 - 14:58

Tako je i prestonicu usrecio!Rijetko odvratan lik partiski vojnik .
GRAĐANSKI

17. 11. 2019 - 07:56

Bogdanoviću, ne bi bilo rđavo da na tojzi Kuferenciji prezentiraš oficijelnoj svjetskoj stručnoj zajednici ili javnosti ''ono'' kako ste (''država'' Crna Gora) ''divno'' i odgovorno (primjerice radi): propratili ''dobronamjerne i znavene'' radove sprovedene na obije crkve Manastira Beška (i u njihovoj okolici - izgrađene ''onakve'' konake) , tj. - kako ste ih (od Rista đetića Ćirova) ''zaštitili''! Imaš moju Studiju (posla sam ti na e-mail, taman neđe u ova doba lanjskoga ljeta) i o tom manastiru na 8 stranicah uz 12 foto i grafičkih priloga! Pa da vidimo kako ćeš (ti i ''država'' Crna Gora) proć' kod UNESCO-a i od UNESCO-a?!?
Što veliš?

18. 11. 2019 - 12:16

A smjestio je on tvoju studiju ka i moju kod pomoćnika za kulturnu baštinu, koji je taman isti ka i Bogdanović. Mnogo su se zabrinuli a Antilopiju su dozvolili da dograđuje i pregrađuje cetinjski manastir bez ičesovijeh dozvolah još dok je "čaj od nane" bio u Plavi dvorac, a Bogdanović mu bio savjetnik.
SELJAČKI

18. 11. 2019 - 13:57

Ima li mogućnosti da pošlješ drito u Unesco tu studiju?
Novi komentar