IOAPA) najavila na svom sajtu kao međunarodni događaj 2020. godine u oblasti sportskih nauka." /> IOAPA) najavila na svom sajtu kao međunarodni događaj 2020. godine u oblasti sportskih nauka." />

Svjetski poznata imena nauke na CSA konferenciji i u 2020. godini

Pet plenarnih predavača, svjetskog renomea, prenijeće svoja znanja na konferenciji Crnogorske sportske akademije,  koju je,  Internacionalna asocijacija učesnika olimpijske akademije (IOAPA) najavila na svom sajtu kao međunarodni događaj 2020. godine u oblasti sportskih nauka.
Objavljeno: 16. 11. 2019 - 16:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Konferencija se održava u Hrvatskoj, od 2. do 5. aprila 2020. godine. Među plenarnim predavačima  su prof. dr Selčuk Akpinar, Univerzitet Nevšehir u Turskoj, prof. dr Adilson Markes, sa Univerziteta Lisabon u Portugalu, prof. dr Goran Garbilo, sa Kineziološkog fakulteteta Univerziteta u Splitu,  prof. dr Murat Tekin sa Univerziteta Karamanoglu Mehmetbi, u Turskoj, i prof. dr Hugo Sermento, sa Univerziteta Koimbra  u Portugalu 

„Riječ je o iskusnim naučnim istraživačima koji će sa učesnicima konferencije diskutovati o aktuelnim pitanjima iz svih područja sportske nauke. To će biti prilika za razmjenu najaktuelnijih saznanja i tematika oblasti medicinskih, humanističkih nauka, politika i praksi vezanih za savremene perspektive sporta, fizičke aktivnosti i zdravlje“, kazao je predsjedavajući ove konferencije  prof. dr Duško Bjelica.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih i novih partnera.

CSA konferencija se našla i u vrhu liste događaja Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS), za 2020. godinu.

Prijavljivanje radova za konferenciju je otvoreno do 15. februara 2020. godine.

Svi prihvaćeni i prezentirani abstrakti (usmeni ili u prezentaciji) biće objavljeni u crnogorskom časopisu o sportskoj nauci i medicini Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine, renomiranom časopisu koji izdaje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore.

Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

 

Komentari: 3

desanka

16. 11. 2019 - 18:42

Bravo za Duška Bjelicu najvećeg naučnika kojeg je iznjedrila Crna Gora. Njegovo djelo i pregalaštvo zasjenili su sve što se radilo i radi u Crnoj Gori. Bravo za Bjelicu, najcitiranijeg sa najviše naučnih rdova.
@desanka

16. 11. 2019 - 21:20

A Bečo?
markan

18. 11. 2019 - 13:36

Duško je sve samo ne ovo što navodite o njemu. Proje bih rekla da je on zastiše Crne Gore i nauke uopšte.
Novi komentar