Samostalna izložba akademskog slikara

"Zub vremena" Gorana Ćetkovića u Zagrebu

U okviru "Dana crnogorske kulture u Hrvatskoj", u organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, biće priređena samostalna izložba akademskog slikara Gorana Ćetkovića, 18. novembra u 19 sati u galeriji "Kristofor Stanković".
Objavljeno: 16. 11. 2019 - 16:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Zub vremena Gorana Cetkovica u Zagrebu
Foto: Jedro.bar

Ćetković je tim povodom kazao da će se u prestižnoj galeriji predstaviti sa 30 radova velikog formata iz ciklusa "Zub vremena".

- Pomenute slike govore o prolaznosti života i otuđenosti savremenog čovjeka. U Hrvatskoj sam izlagao samostalno i 2008. godine, i to u Zagrebu, Splitu i Puli - izjavio je Ćetković.

18-goran-cetkovicmucnina-620x0

Crnogorski slikar i likovni pedagog, Goran Ćetković, rođen je 1975. godine u Kolašinu. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Nikole Gvozdenovića.

Zaposlen je u OŠ „Kekec“ u Sutomoru i u srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Baru.

Dobitnik je godišnje nagrade galerije „Spinaker“ na izložbi studenata završne godine, kao i nagrade za slikarstvo ULUCG„Milunović, Stijović, Lubarda“ za 2016. godinu.

Član je ULUCG. Izlagao je na brojnim grupnim izložbama, a učesnik je i brojnih kolonija. Održao je 24 samostalne izložbe u Crnoj Gori i inostranstvu.

Komentari: 0

Novi komentar