Moguć nagli porast vodostaja rijeke Zete

Direktorat za vanredne situacije upozorio je danas da u naredna dva dana može doći do naglog podizanja vodostaja rijeke Zete, a time i dodatnog ugrožavanja stambenih, poljoprivrednih i drugih objekata.
Objavljeno: 16. 11. 2019 - 17:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Direktorata su kazali da su do te procjene došli na osnovu dobijene informacije od Elektroprivrede Crne Gore, u vezi najavljenog planskog ispuštanja vode iz akumulacije Hidroelektrane Perućica i formiranja jezera na području Slivlja u opštini Nikšić.

„Imajući to u vidu, kao i najavljene nove intenzivne padavine u narednim danima, upozoravaju se građani koji posjeduju materijalna i ostala dobra neposredno uz Zetu, da pažljivo prate nivo rasta te rijeke i da na vrijeme podignu stvari na bezbjedan nivo od plavljenja i na taj način zaštite svoju imovinu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Direktorat i službe zaštite i spašavanja u pripravnosti sa svim svojim raspoloživim kapacitetima, i da će nastaviti da u kontinuitetu prate situaciju na ugroženom području i shodno potrebama reaguju.

„Naglašavamo da je ovo saopštenje dio preventivnih aktivnosti i redovnih procedura u ovakvim okolnostima“, dodaje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar