Predsjednik SAD-a nakon sistematskog pregleda

Tramp: Moje zdravlje je sjajno, završiću pregled iduće godine

Američki predsjednik Donald Tramp objavio je da je "jako dobrog" zdravlja pošto je obavio prvu fazu godišnjeg sistematskog pregleda.
Objavljeno: 18. 11. 2019 - 06:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tramp je na Tviteru objavio da je obavio prvu fazu pregleda u Nacionalnom vojnom medicinskom centru "Volter Rid" u Vashingtonu.

"Sve veoma dobro (sjajno!). Završiću pregled iduće godine", napisao je američki predsjednik.

I Bijela kuća je saopštila da je Tramp obavio brz pregled i neke laboratorijske testove, prenosi Rojters.

"Predvidjevši da će 2020. biti veoma zauzet, predsjednik koristi slobodan vikend ovdje u Vašingtonu da počne dio rutinskog godišnjeg pregleda", saopštila je sekretarka za štampu Bijele kuće, Stefani Grišam.

Upitana o glasinama da li je Tramp posjetio vojni medicinski centar zbog razloga koji "nisu rutinski kontrolni pregledi", Grišam je odgovorila: "Apsolutno ne. On je zdrav koliko je to moguće".

Tramp se takođe sastao s doktorima bolnice i zahvalio im na brizi za ranjene američke vojnike, a potom sa porodicama pripadnika specijalnih snaga ranjenih u Avganistanu.

"Predsjednik ostaje zdrav i energičan, što pokazuju i njegovi burni nastupi pred više hiljada Amerikanaca nekoliko puta nedjeljno", rekla je Grišam.

Ona ipak nije pružila nikakve detalje o pregledu ili laboratorijskim testovima predsjednika SAD-a.

Kako se navodi, u februaru je doktor iz Bijele kuće poslije višečasovnih pregleda saopštio da je Tramp "vrlo dobrog zdravlja".

Tramp, poznat po svojoj ljubavi prema hamburgerima i prepečenim odrescima, kao i odbojnosti prema teretani, od 2017. godine dobio je na težini gurnuvši svoj indeks tjelesne mase u kategoriju gojaznih, prenosi Rojters.

Komentari: 0

Novi komentar