U Španiji

Policija pratila Albance koji kradu cigarete, otkrila tone marihuane

Španska policija uhapsila je šestoro ljudi te zaplijenila 16.000 biljaka marihuane teških 3,5 tona tokom racije u sjeveroistočnoj regiji Aragon, javlja The Guardian.
Objavljeno: 18. 11. 2019 - 17:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dvije velike plantaže marihuane otkrivene su nakon što je policija nekoliko mjeseci pratila grupu albanaca koja je krala cigarete iz automata postavljenih u barovima i na benzinskim pumpama.

Do plantaža koje su se nalazile duboko u borovoj šumi pokraj Agvera i Murija de Galega moglo se doći samo pješke i to kroz teško prohodan put.

"Banda je morala posjeći velike količine borova kako bi osigurala prostor za rast marihuane", rekli su iz španske policije te dodali kako su kriminalci bili jako dobro organizovani. Imali su cistjerne za vodu te su plantaže čuvali danonoćno se izmjenjujući na stražama.

"Stalne straže te izvrsno poznavanje šume u kojoj su živjeli otežali su istragu", stoji u policijskom izvještaju. Nakon što su plantaže otkrivene, u operaciji odvoženja biljaka učestvovalo je 70 policajaca.

"To je najveća zaplijena marihuane do sada u Aragonu", rekli su iz policije.

Komentari: 2

trava zaborava

18. 11. 2019 - 17:57

Neki dan prolazim pored jednog polja u CH i pogledah slucajno vidim sve zasadjeno ovim stabljikama . Pomislih e da se Crnogorcima kukavcima sinjim uvalit oodjen pa da saviju jednu za Ginisa .
Ufx

18. 11. 2019 - 18:42

Kakvi glupani ptariši,imaju plantaže marihuane,s kradu cigare po gradu. Nadam se da neće dobiti ispod 10 godina
Novi komentar