Odlučeno na sjednici SO

Opština Kotor postaje većinski vlasnik VK "Primorac"

Odbornici Skupštine opštine Kotor usvojili su danas Odluku o regulisanju međusobnih odnosa između lokalne uprave i Vaterpolo kluba "Primorac". Na taj način će opština postati većinski vlasnik kluba kojim će rukovoditi nova upravljačka struktura.
Objavljeno: 18. 11. 2019 - 21:35 Promjenite veličinu teksta: A A A
Opstina Kotor postaje vecinski vlasnik VK Primorac
Foto: Radio Kotor

Za Odluku je glasalo ukupno 17 odbornika, dok je uzdržan bio Vido Drašković iz Liberalne partije, javlja Radio Kotor.

- Budući da je VK "Primorac" Kotor klub od posebnog interesa za opštinu Kotor, prepoznali smo da je javni interes rješavanja problema u klubu koji se negativno odražavaju na samo funkcionisanje kluba, kazao je predsjednik opštine Željko Aprcović.

Prije četiri mjeseca lokalna samouprava započela je sa aktivnostima na regulisanju međusobnih odnosa između VK "Primorac" Kotor i "Primorje Hotels &˛Restaurants AD Tivat", a sve u cilju preuzimanja kluba u vlasništvo opštine.

-Svi smo upoznati sa činjenicom da je VK "Primorac" u određenim teškoćama. Potrudili smo se da napravimo jednu cjelokupnu informaciju za javnost kako bismo prikazali finansijsko stanje u klubu. Uzeli smo u obzir činjenicu da je klub osnovan 1922. godine i da će za dvije biti stogodišnjak. Sve je i lokalni parlament prepoznao kada je svojeveremeno donio Odluku da se radi o klubu od posebnog značaja za grad. Na klub koji je 2009. godine osvojio tutulu prvaka Evrope, a naredne je bio vicešampion smo svi izuzetno ponosni- rekao je Aprcović.

Ističe da je činjenica da su se nagomilale obaveze te da iz Informacije koja je dostupna odbornicima može da se vidi da se "po osnovu ugovora o pozajmicama eksploatiše sa cifrom od oko milion 550 hiljada eura koliko su AD Primorje i privatnici uložili da bi klub normalno funkcionisao".

- Obavezali smo se da će se pozajmice koje su na nivou od preko milion 550 hiljada u narednih deset godina otpisivati, a sa aspekta želje da se ne opterećuje ni rad akcionarskog društva koje je uložilo sredstva za kvalitteniji rad VK "Primorac". Dogovorili smo se da će dio obaveza koje VK "Primorac po osnovu zarada odnosno ugovora potpisanih sa igračima preuzeti AD Primorje. Oni će se Odlukom obavezati da sudski sporovi koji su u toku , a koji bi mogli da proizvedu određene negativne finansijske efekte po rad kluba, preuzeti obavezu da izmire te obaveze. Radi obezbjeđenja interesa lokalne samouprave smo se dogovorili da se po tom osnovu dostavi deset blanko mjenica kojim će se garantovati isplata tih potraživanja- rekao je Aprcović.
 

Komentari: 1

Goran

19. 11. 2019 - 07:56

Opstine su uvijek bile nosioci i vlasnici klubova.Sada mnogi pokusavaju da otmu nekretnine klubova . Da li se ovo namjerno radi ili hoce da sport prepuste na milost i nemilost pojedincima???Kako neko moze klubove koji postoje skoro 100 godina,a ima ih dosta,uzeti u vlasnistvo, bez para i ulaganja???. Ovaj zakon neće dugo trajati jer jnema nikakvu osnosvu!!!
Novi komentar