Više desetina članova

Masovno napuštanje SNP-a kreće od Kotora?

Više desetina članova Socijalističke narodne partije napustiće članstvo u nekada najjačoj opozicionoj partiji, nezadovoljno jer se odustalo od izvornih ideja SNP, a posebno sadašnjim položajem partije na političkoj sceni Crne Gore, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih izvora.
Objavljeno: 19. 11. 2019 - 06:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Članove SNP-a iz Kotora dodatno iritiraju nastupi Opštinskog odbora ove partije, a naročito jučerašnji kada su osnivači partije optuženi za nenamjensko trošenje novca. Sa ogorčenjem su reagovali na ovo saopštenje pa se očekuje da će među onima koji napuštaju partiju biti 90 odsto članova starog Opštinskog odbora SNP Kotor.

“Ovih dana će biti objelodanjeno napuštanje partije velikog broja članova. U prvom navratu će ih biti nekoliko desetina, a uskoro će ih biti još”, kaže sagovornik DN koji je želio da ostane anoniman.

Osim Kotora, masovno napuštanje Socijalističke narodne partije je najavljeno i u Mojkovcu, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju, Baru, Beranama i Herceg Novog, a naš sagovornik očekuje ovaj trend i u ostalim gradovima Crne Gore.

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca član Glavnog odbora SNP Radoman Gogić podnio je ostavku na sve funkcije u partiji i vratio člansku kartu.

Gogić je poručio i da “vraćanjem partijske knjižice napušta SNP, ali ideja kojoj sam posvetio više od dvije decenije života ostaje i dalje moja ideja vodilja”.

“Do kraja života boriću se za istinu i pravdu, uvjeren da je i ovaj moj čin dio te borbe”, saopštio je Gogić partijskim kolegama.

Ističe da “kao neko ko je stvarao SNP, bio potpredsjednik SNP-a, poslanik u Skupštini Crne Gore i savezni poslanik, predsjednik Opštine Pljevlja od 1998. do 2006. godine i dugogodišnji predsjednik pljevaljskog SNP, ne mogu da se pomirim sa poništavanjem izvornih ideja na kojima je nastala partija, kojoj sam dao srce, dušu i više od 20 godina života”.
Samo nekoliko dana, nakon Gogića, troje dosadašnjih odbornika SNP u Skupštini opštine Kotor, zvanično su obavijestili rukovodstvo lokalnog parlamenta u tom gradu da su vratili članske karte te partije i da više nisu Klub odbornika SNP.

“Iz tih razloga obavještavamo vas, da će naš Klub odbornika u daljem periodu, u radu SO Kotor biti konstituisan pod nazivom Klub odbornika “Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović” shodno nazivu izborne liste sa kojom smo učestvovali na izborima i sa koje smo izabrani”, stoji u dopisu koji su rukovodstvu SO Kotor poslali odbornici Milorad Vukšić, Mićo Dobriša i Aleksandra Sindik.

U ostavkama na članstvo u SNP koje su Vukšić, Dobriša i Sindik, zajedno sa osnivačem te partije i nosiocem njene liste na posljednjim lokalnim izborima Brankom Ivanovičem uputili predsjedniku SNP Vladimiru Jokoviću, stoji da mu njih četvoro vraćaju članske karte partije koju su osnovali i da formiranjem novog Kluba pod nazivom “Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović”, SNP više nema odbornike u SO Kotor.

Komentari: 6

RAŠO

19. 11. 2019 - 08:49

SNP je partija koja je zagovarala prisajedinjenje Crne Gore Srbiji. Kako je vrijeme prolazilo i Crna Gora postala članica NATO pakta, ta ideja je u potpunosti propala, tako da je dalje postojanje SNP-a , postalo suvišno i nepotrebno. Sa SNP-om , ruku pod ruku SPC borila se za istu ideju. Izglasavanjem zakona o vjerskim zajednicama mislim da će i oni dobiti svoje i napustiti Crnu Goru. Tako da će se Crna Gora konačno osloboditi od tog balasta.
Black

19. 11. 2019 - 09:59

A kao i vecina opozicionih partija SNP je bila puna gromoglasnih parola o demokratiji, pravdi, boljem zivotu a cinjela nije nista osim sto su njeni lideri gledali sto moze da se oskube, da se putuje, prodaje magla, lijepo zivi. Milic, Lalosevic, sve su to bili demagoski lezilebovici. Najopasnija je bila ona Jonica, lajava a samo gleda korist za sebe, impresivnog puta od prodavacice oruzja i municije u Baru do parlamentarke, pa se odjednom nasla da je Kotoranka i tu da se naplasti koliko god moze.
Ivana

19. 11. 2019 - 09:01

Ko god ne može da prati program i ciljeve SNP-a nije za partiju. Tako i Jonica i ekipa, ne znam koji su im razlozi, ali ako nemajh isti stav kao većina stranke, koja je i podržala Jokovića, nek idu.
Freeman

19. 11. 2019 - 10:34

Demokratija je pored ostalog i poštovanje volje većine,naravno uz provedenu propisanu proceduru.
Žuga

20. 11. 2019 - 01:57

Freeman - pukli ste. Gnjacate ste se u svom nacionalistickom brlogu. Ko pale i trule šljive po srbijanskim seoskim putevima. . No , to ste i zasluzili. I jos gore , nadam se. Da Bog da , vam Rusi postavili Marka Milačića za predsjednika .
Žuga

20. 11. 2019 - 01:51

95%člsnstva ce poci u neke jos ekstremnije srpske stranka. Mada je i cinjenica da se sve antigrnogorsko izleglo iz te partije. To je bio taj nukleus odakle je bujao srpski nacizam ( zatvorenog tipa kad nemaju priliku za otvoreni. ). Jednostavno srpske stranke ne mogu da funkcionisu u gradjanskom obliku i okruzenju. Njih sve gradjansko gusi ko ugljen monoksid. I tako lete iz ekstremnije u ekstremniju varijantu. Potpomognuti srbijanskom "inelektualnom ološi " i SPC uporno imaju pogresan dojam o svojoj snazi i velicini. Jedina konstanta koja se nije promjenila150 godina je špijanje , izdaja i anticrnogorstvo. Na srecu porazeni su za svagda . Ali svojim takvim postojanjem čuvaju DPS i sprecavaju bilo kakve znacajne promjene u drustvu.
Novi komentar