Odgovorio predsjedniku Skupštine

Džomić: Brajović da se bavi aferama, a ne crkvom

Protojerej-stavrofor, koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić poručio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću da, umjesto što kleveće Crkvu, brine o svojim aferama.
Objavljeno: 19. 11. 2019 - 07:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Brajović je na skupu u Tirani o religijama kazao daSrpska pravoslavna crkva (SPC), posredstvom Mitropolije crnogorsko-primorske, djelovanjem na terenu i izjavama pojedinih crkvenih velikodostojnika izaziva podjelei podriva političko i pravno ustrojstvo na kojima se temelji crnogorska državnost.

-Da nijesu tužne, bile bi smiješne tiranske izjave predsjednika Skupštine Ivana Brajovića. U pitanju su klasične klevete koje, u trenutku u kome su i od koga su saopštene, imaju drugi cilj. Jasno je da njemu cilj nijesu Mitropolija crnogorsko-primorska i Srpska pravoslavna crkva. I vrapci na granama po Podgorici danas znaju da Brajović, plagiranjem tuđih ideja na krajnje nekreativan i karikaturalan način, pokušava da pažnju javnosti sa ličnih dugova, prodaje zemlje, rivolving kartica sa enormnim minusima, oročenih bankarskih depozita javnog preduzeća koje kontroliše njegova politička partija, najavljenih snimaka i drugih zaprepašćujućih problema koje ima i kao ličnost i kao političar skrene na Mitropoliju i SPC- , smatra Džomić.

Džomića čudi što Brajović nije pominjao Mitropoliju i SPC kada je, kako pretpostavlja, "sa rukom na srcu, prodavao đedovinu po Bjelopavlićima i kada je rivolving karticu dovodio do pozitivne nule".

- O podrivanju pravnog i državnog poretka Crne Gore valjda bolje od njegovih izjava svjedoči činjenica da je protiv njega, a ne protiv Mitropolije formiran predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu. Nije bio tako glagoljiv prethodnih dana na domaćem terenu kada je nemušto pokušavao da objasni svoju ulogu u aferama koje se vezuju za njegovo ime, prezime i državnu funkciju. Brajoviću je savjetnije da svoju pažnju usmjeri na svoje probleme i da se pomoli Bogu da mu dometne snage da svoj krst ponese dostojanstveno i odgovorno, a ne da kleveće Crkvu. No, bojim se da u njegovom slučaju ni Bog, dok se ne pokaje, ne može pomoći - zaključio je Džomić.

Komentari: 25

Tesla

19. 11. 2019 - 08:03

Dzomicu - Aferama se bavi tuzilastvo a skupstina,tj. Brajovic uskori vama. Ja bih cutao da sam na tvom mjestu - dosao je fajront;)
dzoma kralju

19. 11. 2019 - 08:33

Koristis ime svjetskog naucnika a plitak si ki potok . Dzoma jeza vas nesto poput Tessle genije koji se sa ama lako poigrava i isprdava . To je iskusio i Serif Konjevic svojevremno .
Tesla

19. 11. 2019 - 08:44

@dzoma - Sve u svoje vrijeme, samo malo strpljenja, pjevat ces drugu pjesmu za koji mjesec.
srpkinja ga jos radjala nije

19. 11. 2019 - 09:57

Ja predlazem Dzomu za buduceg Vladiku Crne Gore i Brda .
RAŠO

19. 11. 2019 - 08:56

Džomić će uskoro put pod noge, pa pravo u matičnu državu Srbiju, a ti ako ti se toliko sviđa slobodno za njim, nemoj časa časiti. Neće Crna Gora sa tobom ništa izgubiti, ma ni Srbija dobiti.
Da, da ....

19. 11. 2019 - 10:42

Treba da te je stid, braniš izvanjca demagoga i mrzitelja C. Gore popa Džomića, a pljuješ po svome bratu sugrađaninu koji poštuje DRŽAVU Crnu Goru. Ti i takvi ka ti ste zastiđe potomaka.
Dzoma Diploma

19. 11. 2019 - 11:39

Ne dalje od crevlji obucaru! Srebroljubac i srbin na privremenon radu u CG da se drzi struke zbog koje ga je valjda i Amfilohije doveo u Crnu Goru. Pjevaj i jedi, srebroljubac!
GRAĐANSKI

19. 11. 2019 - 08:18

Da ima države Crne Gore - ne bi ga ti već odvano kraka' po crnogorskoj zemlji, a ne bitišeš ovđe i živiš ka' bubreg u loj od u okolnostima krvave okupacije otete imovine Crnogorske pravoslavne crkve, koja je stoljećima sticana uz slobodarsku borbu, pregalašvo, znanje, pomoć i podršku našijeh predakah! I ne samo da se fino hraniš (a imaš od česa), itd. - no još i godinama zboriš neistine u vezi sa crkvom i crkovnijema pitanjima i tijem drsko obmanjuješ ! Da ima da valja države - lepetnuo bi ti i obitava' neđe vanka Crne Gore!
fff29

19. 11. 2019 - 08:22

pop jede džem, čokoladu, eurokrem .... popepope, što misliš ti? dokle ćeš se jadan tako debljati?
GRAĐANSKI

19. 11. 2019 - 08:38

Jes se vala baš fino užirio!
Fahro

19. 11. 2019 - 08:29

Postoji tuzilastvo koje se bavi Brajovicem a vlada i skupstina koja se bavi problemom koji se zove SPC Dzomicu.Dakle, da Brajovic e biti jedan od onih koji ce ti uskoro odrediti dalju sudbinu. Ja bih taj jezik malo skratio - vidis kako ti mentor cuti ka zaliven.
ISTINA

19. 11. 2019 - 08:34

Ti i tvoja sekta ste afera i naravno da se mora baviti, nažalost i, sa vama.
Glas naroda

19. 11. 2019 - 08:48

Aj sto ti je posao da lazes narod da boga ima, nego ti iako si gost, mislis da domacina mozes pljuvat u lice i lagat da je gubav. Pi, pi, pi...
banjo

19. 11. 2019 - 08:49

Da jedan pop SPC ovako napadne predsjednika Skupštine Crne Gore,samo pokazuje koliko je ova stvar daleko otišla. Zamislite molim vas šta on sebi uzima za pravo,da kritikuje Brajovića što prodaje đedovinu po Bjelopavlovićima, da bi pokrio svoj minus na kartici.Ako je napravio neki prekšaj neka on o tome razbija glavu,ali da mu Džomić drži lekciju ,to se nesmije dozvoliti.Ovakva vrsta zuluma mora se sankcionisati i to najstrožije,
joko

19. 11. 2019 - 09:02

Šta reče ovaj dežmekasti (prekrkani) pop majko rođena. Prekardašio si Džomiću totalno. Mora da ti je Nevenka bila savjetnik.Vidim da isto razmišljate.
timestar

19. 11. 2019 - 09:25

Stranac(iz Srbije) se bavi politikanstvom,pitanje je koliko će mu se još odobravati boravak u CG.
Grbalj

19. 11. 2019 - 09:29

Brajović da se bavi aferama, a što ste vi nego najveća afera koja se desila Crnoj Gori unazad 100 i kusur godina, vi ste najveća kriminalna afera koja ovaj napaćen narod gura u propast, to vam je uspjelo u Srbiji i Bosni pa mislite da će i ođe. E pa neće jer nas ima koje niste uspjeli izmanipulisat, mi koji razmisljamo svojom a ne Amfilohijevom glavom.
Realista

19. 11. 2019 - 09:34

Da li je ovo govor mržnje, ima li i jedne NVO koja će ikad imati dovoljno hrabrosti da ove i još gore govore mržnje bar osudi. Ili se svi boje SPC? Tužno je koliko se laži prosulo iz usta popova SPC, dovoljna je informacija da je preko 85 % SPC popova i monaha u Crnoj Gori iz susjednih nam država Srbije, Kosova, Bosne i Hercegovine...
danilo s.

19. 11. 2019 - 09:59

Nečasno. I promašeno. Kad god neko upotrebljava argument na čovjeka (argumentum ad hominem) znači da nema boljih argumenata. Odnosno, nije u pravu. Zašto jedan sveštenik kojega su izvikali kao "nepobjedivog u raspravama" koristi laži - to je pitanje za njega. I sramota za njegovu profesiju. I njegovu crkvu. Isus reče "Istina će vas osloboditi.." Ne treba se onda čuditi zašto popovi SPC toliko lažu. Da bi nas vječito držali zarobljene u njihovim lažnim veljsrpskim i svetosavskim mitovima. Po svaku cijenu. Pa i po cijenu svoje savjesti – i duše. Ako je uopšte i imaju? “…Jer kakva je korist čoveku ako zadobije sav svet, a duši svojoj naudi? Ili kakav će otkup dati čovek za dušu svoju?” (J. po Marku)
Veselin L.

19. 11. 2019 - 10:23

Kako je lijepa jesen u Valjevu i okoolini.
Crkvenjak

19. 11. 2019 - 10:26

E bas Brajovic ceka da mu ovaj kaze o cemu ce da prica.
Žabljak Crna Gora

19. 11. 2019 - 10:32

A sa cim se vi bavite ??? Politikom ?!!!! Umjesto crkvom...popovima. njihovim ponasanjem ....sahranjivanjima krstenjima vjencanjima ....da donesete valjan cjenovnik za usloge da ga ovjerite i primjenjujete izdajete fiskalne racune i placate porez drzavi ....ops pa i vi ste drzavni sluzbenici !!! Kako ?? Pa lijepo svak8 mjesec dobijete platu od drtave Crne Gore !!!treba da je blagosiljate svaki dan !!! A vi ....ops a kako su vam pedofili ??? Kakvo je ponasanje popova po ulicama i ispred crkve ??? A kakav je popo Milenko iz Kotora kada ide svaki dan u sportsku kladionicu ??? Aoooo muci pope i gledaj sto se desava u crkvu jer ste vi samo sluzbenici
NK

19. 11. 2019 - 11:02

OVAJ POP DžOMIĆ JE OKUPATORSKI KOORDINATOR KOJONIJALNOG TRON sPC U CRNE GORE. Kojim je tempom pop krenuo išćerat će sve Crnogorsko tj. multinacionalno iz Crne Gore. ETNIČKO ČIŠĆENJE se nastavlja, umjesto mi njega on nas. Nazdravlje nam Crna Gora, crnja nemože bit.
Cnogorac

19. 11. 2019 - 11:16

Zar je ovaj pop još u Crnoj Gori? Džomino, kaži zašto si protjeran iz Trebinja? Tebe treba utjerati u pllejvaljski rudnik uglja zajedno sa Amfijem pa tamo pljujte po našoj Crnoj Gori, ali dani su i jednom i drugom odbrojani!
CRNOGORAC

19. 11. 2019 - 13:31

EVO SE JAVIO SRBIN KOJI SIRI BRATSTVO I SLOGU PO C.GORI ZAJEDNO SA SVIJEMA SRBIMA. POKRI SE USIMA I ZABORAVI C.GORU IDI POLAKO DOMA OKLEN SI DOSA ALI IZGLEDA DA SU TE I ONI SITANI.
Novi komentar