Vuksanović Stanković

Nadležni da utvrde istinu o mom suprugu, ne razmišljamo o protestima

Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kazala je da je tehnička vlada ključni uslov za fer izbore i kontrolu cijelog izbornog procesa.
Objavljeno: 19. 11. 2019 - 10:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ona je u intervjuu Radiju Crne Gore kazala da je usvajanje izbornih zakona složen posao. Podsjetila je da SDP nije podržao prolongiranje roka za rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

"Da bi imali izbore u skladu s demokratskim standardima, onda vlast mora da shvati da ogromno nepovjerenje postoji zbog brojnih afera vlasti. Snimak nije razriješen, imamo aferu Koverta. DPS ne pokazuje spremnost da pokaže osnovni princip političke odgovornosti", rekla je Vuksanović-Stanković.

Govoreći o učešću na izborima ako ne bude tehničke vlade, Vuksanović-Stanković je rekla da još nijesu o tome raspravljali na partijskim organima, ali da SDP uvijek daje prednost dijalogu.

Ne razmišljaju o protestima

"Izgubila se kultura dijaloga. Nije da te kulture nije bilo kad smo usvajali ustavne izmjene, da se vratimo i na 1999. kad smo donijeli svi zajedno Rezoluciju o miru. Neću sada reći hoćemo ili nećemo izaći na izbore. Mi hoćemo dijalog", rekla je Vuksanović-Stanković.

Ona vjeruje da do dijaloga mora doći, ukoliko je svim partijama važan interes građana: "Sada ne želim govorim o stvarima koje su sada suprotne interesima građanima".

U slučaju formiranja tehničke vlade, Vuksanović-Stanković kaže da bi u njoj trebalo da učestvuju svi koji bi trebalo da obezbijede fer izbore.

"Niko nema luksuz da stoji sa strane i smišlja izgovore zašto neće da bude mehanizam kontrole. Svi se borimo za fer izbore, a ne da budemo u vladi s DPS-om", istakla je ona.

Kad je riječ o opozicionom nejedinstvu, Vuksanović-Stanković kaže da opozicija, bez obzira na sve nesuglasice, može biti jedinstvena u zahtjevu za slobodne izbore.

"Da je bilo manje svađa, DPS bi danas bio pod većim pritiskom za fer izbore", uvjerena je liderka SDP-a.

Komentarišući najavu DF-a o protestima, Vuksanović-Stanković je rekla da ne razmišljaju u tom pravcu, navodeći da ni bojkot nije opcija.

"Nadležni da utvrde istinu o mom suprugu"

Ona smatra da bi izbor vrhovnog državnog tužioca trebalo da ostane u parlamentu: "Izmještanje izbora iz okvira parlamenta u izvršnu vlast je za neke demokratske zemlje".

Komentarišući posljednje afere, ona je rekla da ne smije biti pošteđenih, bez obzira da li se oni koji se pominju nalaze na rukovodećimi funkcijama i pozicijama.

Ona je podsjetila da je već izrazila svoj stav u vezi s posljednjim aferama, kada je na protestu u Podgorici podržala zahtjeve za ostavkama čelnih ljudi, među kojima je i njen suprug Ivica Stanković: "Jasno odvajam privatni život od političkog djelovanja".

"Odlično znam istinu u odnosu na mog supruga, ali ostavljam nadležnim državnim organima da utvrde istinu do kraja kako bi građani dobili odgovore koji ih zanimaju", rekla je Vuksanović-Stanković.

Smatra da povećanje plate prosvjetnim radnicima od devet odsto nije dovoljno, čak ni u konačnom iznosu od 12 odsto 2021. Podržava, kažem i povećanje plata zdravstvenim radnicima, jer nas u budućnosti neće imati ko liječiti.

Aerodromi Crne Gore važan su državni resurs koji, kako kaže, dok je SDP bio u vlasti, nijesu mogli biti otuđeni.

"Cilj je da profit od aerodroma, umjesto što bi pripao građanima, pripadne privilegovanim investitorima. Tražila sam da se na skupštini otvori ovo pitanje i da parlament donese zaključke, kako bi vlada spriječila otuđenje", rekla je Vuksanović-Stanković. 

Komentari: 14

Freeman

19. 11. 2019 - 10:53

Jesi li ti utvrdila istinu o svom suprugu ili očekuješ da on to učini o sebi ?.
Oksim

19. 11. 2019 - 11:01

A lijepa li je ova djevojka!
Freeman

19. 11. 2019 - 11:54

Nije ona đevojka nego nevjesta .
Sveto

19. 11. 2019 - 14:03

Dobro! Kako se onda preziva ova gore nevjesta?
Jovanča iz Jagodinu

19. 11. 2019 - 12:25

Rodila je lepu majka Srbijanka sa Zlatibora,dobro igra užičko kolo i voli da peva pesmu Mile voli disko.
cg bluz

20. 11. 2019 - 11:01

Oksime, manje vise, nebitno je.Nije za politiku.
nijesu raspravljali

19. 11. 2019 - 11:08

,,,,Govoreći o učešću na izborima ako ne bude tehničke vlade, Vuksanović-Stanković je rekla da još nijesu o tome raspravljali na partijskim organima,, haha nazalost u nkim zahtjevima DF jeste opozicija ,zarazliku od drugih SOCIJALISTA!
nijesu raspravljali

19. 11. 2019 - 11:11

Vrlo je jasno da je SDP sa g. STANKOVIC, PERFIDNA LOGISTIKA rezima! Tako drugi SOCIJALISTIu liku partije SD su iskreniji i OTVORENI!
Zorana HN

19. 11. 2019 - 12:45

Draginja je pravo osvježenje na političkoj sceni Crne Gore, zbog nje ću prvi put u dugo godina izaći na izbore.
Mladozenja

19. 11. 2019 - 13:48

A sto je ne zaprosis kad ti se toliko svidja nego je glasas?
Zoki

19. 11. 2019 - 14:06

Da ti ne treba česovi kredit. Mogu ti to u HN Pipun i Vojvoda sredit , mnogo bolje i prije
LUKA P

19. 11. 2019 - 14:11

"Mi hoćemo dijalog"-koliko to košta? Vlast u Kotoru, luka u Kotoru, luka Bar, moorsko dobro, aerodrumi, samo keš?
Rašo

19. 11. 2019 - 14:11

Istinu o tvojem suprugu utvrdilo je javno mnjenje, nadležni , nemaju što da utvrdjuj, a i nisu nadležni. Sve je jasno kao dan.
Goran PV

20. 11. 2019 - 10:27

Vidi se otklon od DF-a sto je bitno, jer SDP treba da bude vodeca crnogorska opoziciona partija.
Novi komentar