Haos u reprezentaciji Španije

Moreno u suzama zbog otkaza, Enrike se vraća na kormilo "furije"

Reprezentacija Španije sinoć je u Madridu deklasirala Rumuniju sa 5:0 u meču posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Španci su uspjeli još ranije da osiguraju plasman na Evropsko prvenstvo, a u kvalifikacijama su bili bez poraza sa osam pobjeda i dva remija. No, nakon sinoćnje utakmice Fudbalski savez ove zemlje je šokirao javnost.
Objavljeno: 19. 11. 2019 - 12:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, dosadašnji selektor Robert Moreno utrčao je u svlačionicu sa suzama u očima i rekao igračima da je otpušten. FS Španije odlučio je da na selektorsko mjesto postavi ponovo Luisa Enriquea koji će tako voditi Crvenu furiju na Evropskom prvenstvu.

Enrique se povukao početkom godine jer je njegova kćerka bila teško bolesna, a prije nekoliko mjeseci je nažalost preminula. Nakon što je napustio selektorsko mjesto ova pozicija pripala je Morenu koji je bio njegov pomoćnik.

Iako je Moreno imao odlične rezultate i odveo je Španiju na EP na kraju su mu zabili nož u leđa. Španski mediji prenose da će Enrique ponovo biti selektor, ali da ovaj put Moreno neće biti njegov pomoćnik.

Odlučeno je da će mjesto prvog pomoćnika pripasti Juanu Carlosu Unzueu koji je sarađivao godinama s Enriqueom u Celti i Barceloni.

Enrique je odlučio vratiti Unzuea kao prvog pomoćnika, dok će čovjek koji je odveo Špance na EP tako ostati bez posla što je zaista nepravedan potez čelnika FS Španije.

Španci će danas održati pres konferenciju na kojoj će objasniti zašto su donijeli takvu odluku i odlučiti vratiti Enriquea na selektorsko mjesto.

Komentari: 0

Novi komentar