Čestitka povodom jubileja

Đukanović: Pomorski fakultet čuvar slavne tradicije crnogorskog pomorstva

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom jubileja - 60 godina postojanja i rada Pomorskog fakulteta u Kotoru, dekanu Špiru Ivoševiću, profesorima, studentima i svima zaposlenima na fakultetu uz najbolje želje za dalji uspješan rad.
Objavljeno: 19. 11. 2019 - 12:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Vaš fakultet je čuvar slavne tradicije i vjekovnog nasljeđa crnogorskog pomorstva, koji generacije pomoraca priprema kroz savremene studijske programe, u duhu novih tehnoloških dostignuća i standarda u ovoj oblasti“, kazao je Đukanović.

Predsjednik je istakao da su kadrovi osposobljeni na Pomorskom fakultetu Kotor decenijama davali značajan doprinos razvoju pomorske privrede i ukupnom napretku Crne Gore.

„Kvalitet rada ove obrazovne ustanove dobija najbolju potvrdu kroz kontinuirano angažovanje svršenih studenata u pomorskim kompanijama širom svijeta, a istovremeno je i kadrovska baza za revitalizaciju ove privredne grane u našoj zemlji. To je posebno važno danas za Crnu Goru koja je pomorska, mediteranska država, uvažena članica NATO, u poodmaklom pregovarčkom procesu sa EU“, zaključio je Đukanović.

Komentari: 2

Čuvari tradicije

19. 11. 2019 - 17:56

Ostao je fakultet kao čuvar tradicije u teorijskoj ravni, dok ste vi veoma uspješno ugasili dva čuvara slavne tradicije u praktičnoj ravni - "Prekookensku" i "Jugooceaniju", poznate i priznate kompanije u svijetu pomorstva.
Я

19. 11. 2019 - 20:44

Call tarifa trafic on channel 16 VHF...
Novi komentar