Predsjednik Vlade čestitao Pljevljacima Dan opštine

Marković: Za Pljevlja smo izdvojili 100 miliona eura

Premijer Duško Marković čestitao je Pljevljacima Dan opštine poručivši da je Vlada snažno posvećena potrebama građana Pljevalja što potvrđuje činjenica da je za taj grad Vlada izdvojila stotinu miliona eura.
Objavljeno: 19. 11. 2019 - 17:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Pljevlja su grad sa dugom i bogatom tradicijom, prepoznatljiv po kulturnim vrijednostima, suživotu i toleranciji. Dinamičnim ekonomskim i društvenim napretkom naša zemlja je učvrstila svoju poziciju u okvirima međunarodne zajednice, a paralelno postala perspektivna država Zapadnog Balkana. Sa sveukupnim potencijalom Pljevlja danas predstavljaju značajnu vrijednost i razvojni centar na sjeveru Crne Gore“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade upućenoj predsjedniku Opštine Pljevlja Igoru Goluboviću i predsjedniku Skupštine opštine Dragiši Sokiću.

Premijer dalje navodi da se danas u našoj zemlji realizuju investicije vrijedne više od tri milijarde eura, da je otvoreno više od 30.000 novih radnih mjesta.

„Značajan dio novostvorene ekonomske vrijednosti u vrijednosti od čitavih 100 miliona eura opredijelili smo kroz više projekata – kako za sanaciju pljevaljskih resursa i okoline, tako i kroz ulaganja u budućnost, u kreiranje novih i kvalitetnih radnih mjesta, i zdravog životnog okruženja. U ime boljeg života svake pljevaljske porodice i pojedinca, čestitam opštinski praznik” – stoji u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića građanima Pljevalja, odbornicima u Skupštini opštine i opštinskom rukovodstvu.

Komentari: 1

PV ..

19. 11. 2019 - 17:45

Ni vlast i opozicija nemaju namjeru da žive u Pljevljima i ne vide svoju i budućnost svojih porodica u ovom gradu. Skoro svi oni imaju stanove i kuće u Podgorici, Beogradu, Sarajevu.. Njihova djeca se nikad neće vratiti u ovaj grad. A što se tiče tih 150 miliona … od njih građani Pljevalja vide samo poplocanu glavnu ulicu, fontanu, porušen trg i nekoliko okrecenih fasada. Nigdje fabrika, radnih mjesta i bilo čega sličnog što bi makar malo ublažilo nezaustavljivo propadanje, odlazak mladih i obrazovanih i masovno iseljavanje. L bjeloj kući, broju rodjenih i umrlih da ne pričamo
Novi komentar