Danas premijerski sat

Marković o stanovima, EU integracijima, o Dušku Kneževiću...

Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova o dodjeli stanova, evropskim integracijama, biznismenu Dušku Kneževiću, projektu auto-puta.
Objavljeno: 20. 11. 2019 - 06:57 Promjenite veličinu teksta: A A A
Markovic o stanovima, EU integracijima, o Dusku Knezevicu...
Markovic na jednom od ranijih premijerskih satova

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević pitaće premijera da li su istinite tvrdnje Specijalnog državnog tužioca da je biznismen Duško Knežević zajedno sa 79 fizičkih i 95 pravnih lica, utajio porez i transferisao oko 550 miliona EUR, za koje se sumnja da potiču iz nelegalnih aktivnosti.

“Ako jesu, šta ste kao predsjednik Vlade u tri godine mandata, uradili za zaštitite ekonomski sistem Crne Gore”, pitaće Knežević.

Poslanik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić ukazaće da se nagovještava se novi pristup Evropske unije pregovorima o pristupanju, koji će, prema njegovim riječima, smanjiti prostor za simuliranje reformi, postrožiti kriterijume i zahtjeve kako bi više koristi od procesa imali građani, a ne najčešće neiskrene, političke elite koje ga vode.

“Da li ste svjesni nove dinamike u tom smislu i šta ćete, kao najodgovornija politička ličnost koja vodi unutrašnju i vanjsku politiku, preduzeti da Crna Cora izađe iz očiglednog produbljivanja političke nestabilnosti, negativnog ritma i suštinskog nazadovanja u ključnoj oblasti EU integracija koji, ukoliko se ovako nastavi, može rezultirati i formalnom blokadom procesa”, pitaće Krivokapić premijera.

Predstavnica Demokratske partije socijalista Aleksandru Vuković interesuje koje mjere Vlada preduzima na polju podsticanja inovacija u privredi i podrške inovativnim brzorastućim kompanijama.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić pitaće Markovića da li će preispitati i ukinuti "neustavne i nemoralne odluke u partijsko-klanovsko-funkcionerskoj strukturi o dodjeljivanju stanova i kredita, u nekim slučajevima drugi, treći, četvrti put, pod uslovima koji ni blizu ne važe za građane".

Goran Danilović iz Posebnog kluba poslanika pitaće u kom mjesecu naredne godine se planira otvaranje dijela auto-puta Podgorica-Mateševo i da li će to podrazumijevati završne radove u potpunom obimu na petlji Smokovac.

“Kad se planira nastavak radova od Mateševa do Boljara i kako će se taj projekat finansirati”, pitaće Danilović.

Andrija Popović će u ime kluba Liberalne partije i Socijaldemokrata pitati premijera o efektima dosadašnje stambene politike u Crnoj Gori.

Poslanika Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimovića interesuje da li Vlada planira i na koji način da poveća zastupljenost Bošnjaka u programskoj i kadrovskoj strukturi Javnog servisa.

 

Komentari: 1

SPIEGEL

21. 11. 2019 - 14:05

www.youtube.com/watch?v=1ZlBy1G9BsQ
Novi komentar