Vučić naložio da se ispita navodna špijunska afera: Da li ruski špijuni potplaćuju srpske zvaničnike

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je predsjednik Aleksandar Vučić dao nalog VBA da ispita moguću špijunsku aferu o vrbovanju srpskih agenata nakon pisanja pojedinih medija.
Objavljeno: 20. 11. 2019 - 11:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema ranijem pisanju Radia Slobodna Evropa, ruski diplomata i pripadnik Vojne obavještajne službe za koga se vjeruje da je Georgij Kleban snimljen je kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, koji je njegova obavještajna veza u Srbiji. Na društvenim mrežama postoji i snimak koji to navodno dokazuje.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije imati više informacija o tome.

“Razgovarala sam s predsjednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obavještajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas. Predsjednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavijesetiće nas o rezultatima istrage”, kaže Ana Brnabić za “Blic”.

 

Komentari: 2

Ljubitelj tutusa

20. 11. 2019 - 11:29

Premijerka trazi odobrenje od pres'ednika...?! Kako se cudno pise rijec voda?!
Smijesna farsa

20. 11. 2019 - 15:46

Ne, niposto ne potplacuju. :) Ikakv rezultat "istrage" moze biti , pitam se. Ovo nije nista. Tek cete posljedice sape iznad vas osjetiti na malo duzi rok
Novi komentar