Glavni grad

Novogodišnje ukrašavanje Podgorice: 3D figure u LED formatu

Ekipe gradskog preduzeća Komunalne usluge već su počele sa pripremama za tradicionalno novogodišnje ukrašavanje Podgorice. U toku je pregled i popravka postojećih novogodišnjih ukrasa, od čega će zavisiti i broj ulica koje će se ukrašavati.
Objavljeno: 20. 11. 2019 - 13:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kao i prethodnih godina, okitićemo gradske trgove, ulice i bulevare sa akcentom na glavni gradski tgr, gdje će biti organizovan Praznični Pazar. Takođe, okitićemo uži centar opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci.

Gradsko preduzeće Komunalne usluge, bez obzira na vremenske prilike, uložiće napore da se novogodišnji ukrasi u užem dijelu grada postave do početka Pazara, odnosno 06. decembra, a kićenje cijelog grada najkasnije uoči Dana oslobođenja Podgorice – 19. decembra.

Ove godine iz budžeta Grada opredijeljeno je 100.000 eura za nabavku novih dekorativnih ukrasa, kojim će biti zamijenjen određeni broj starih i dotrajalih koji više nijesu u funkciji. Od izdvojenog novca, po okončanju tenderske procedure, nabavljene su 22 samostojeće LED novogodišnje figure u 3D formatu sa motivima kugle, zvijezde, šišarke, poklon paketa, vazdušnog balona, irvasa, te 20 komada LED svijetlećih nizova, kao i 18 LED reflektora koji u sebi imaju mogućnost stalnog mijenjanja boja, što će doprinijeti stvaranju prave praznične atmosfere u našem gradu.

Nove figure u 3D formatu biće postavljene u užem centru grada i predstavljaće pravo iznenađenje za naše sugrađane, pogotovo one najmlađe.

Glavni grad i nadležna gradska preduzeća ulažu sve napore da se za vrijeme novogodišnjih praznika građani i posjetioci Podgorice osjete prazničnu atmosferu kakvu im nude veliki evropski gradovi. Prekrasne dekoracije, prijatna atmosfera koja odiše prazničnim duhom, uz veliki broj dešavanja na glavnom gradskom trgu, to je ono što nas već od početka decembra očekuje u glavnom gradu.

Komentari: 3

Deda Mraz

20. 11. 2019 - 13:55

Grad je trebao da se okiti najmanje mjesec dana prije Nove godine, jer poslije je sve domode. Kao što rade sve metropole u svijetu.
KIĆENJE, KIČ

20. 11. 2019 - 13:57

Stalno počinjete nove građevine i ulice, a nikad ih ne završite. Samo primitivizam, laž i obećanja pred izbore. To je postalo poprilično ODVRATNO.Mje­šta­ni Beogradske uli­ce u Podgorici već VIŠE DECENIJA če­ka­ju da se ulica dovede u iole normalno stanje. Uska je, NEMA TROTOARE, NEMA ODVOD VODE. Mje­šta­ni tvr­de da sa istim problemom srijeću više od 30 godina. Danas je počela da pada ki­ša i uli­ca je po­pla­vi­la da mo­ra­mo no­si­ti čizme. TAKSISTI NEĆE DA DOLAZE ZBOG NEPROHODNOSTI KAD JE KIŠA. Ov­dje ži­vim pedesetak go­di­na i sta­nje je isto, ka­ko ta­da ta­ko i sa­da. Ni­ko se ži­vi ne okre­će na taj na­š vrlo ozbiljan problem. Poprilično, PO ZAKONU, smo platili komunalije, plaćamo POREZ na nekretnine - ne pomaže ništa. Violeta, sada Baranka, iz "Puteva",je prije nekoliko godina zakrpila jednu rupu 0,4 x 0,4 m. I to je sve.Obećanja je davao i novi NAČALNIK Vuković, ali, izgleda, riječ drži kao i njegovi prethodnici.
MIGO SEN ZETA

29. 11. 2019 - 20:34

JOVANKA, nemoj se nadati da će neko urediti tvoju Beogradsku ulicu - malo je tamo stanovnika, malo glasača, mala ste vi snaga za izbore. A i inače, najveći dio para koji je predviđen za IZGRADNU PODGORICE, potroši se na kupovinu - direktnu i indirektnu glasova- ili se pokrade. Ugradi se u džepove vlastele. RAZMISLITE MALO I O PROMJENI IMENA BEOGRADSKE ULIČICE - i to je važno.
Novi komentar