Apel Sindikata medija

Štrajk upozorenja u Radiju Rožaje shvatiti ozbiljno

Sindikalna organizacija Radio Rožaje, koja djeluje u okviru Sindikata medija Crne Gore (SMCG), najavila je Opštini Rožaje, Savjetu tog medija i poslodavcu jednočasovni štrajk upozorenja koji će se održati sjutra, 21. novembra 2019. godine u periodu od 10 do 11 časova. Tokom štrajka rad će biti u potpunosti obustavljen.
Objavljeno: 20. 11. 2019 - 14:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

“SMCG se solidariše sa koleginicama i kolegama iz SO Radio Rožaje i dajemo im punu podršku u načinu borbe koji su izabrali i njihovim zahtjevima koji se tiču poboljšanja materijalno socijalnog položaja”, saopšteno je iz Sindikata medija Crne Gore.

Sindikat rožajskog radija traži da se izvrši isplata svih zaostalih zarada i riješi pitanje neisplaćenih poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje zaposlenih najkasnije do 31. decembra, da se do kraja godine ugovori o radu zaposlenih usklade sa Zakonom o radu i drugim aktima koji regulišu rad i radne odnose, da se Budžetom Opštine Rožaje za 2020. godinu predvide finansijska sredstva neophodna za nesmetano odvijanje rada medijske kuće i da budu dovoljna za pokriće bruto zarada zaposlenih kao i ostale troškove koji proizilaze iz redovnog poslovanja kako bi se proces rada u Lokalnom javnom emiteru Radio televizija Rožaje mogao nesmetano odvijati, te da Skupština Opštine Rožaje, na prvoj narednoj sjednici, donese odluku o izboru novih članova Savjeta Radio-televizije Rožaje zbog činjenice da je postojeći sastav u konfliktu interesa.

Kako je najavljeno, ukoliko štrajkački zahtjevi na budu ispunjeni zaposleni će početi štrajk koji će trajati do potpunog ispunjenja svih štrajkačkih zahtjeva, a SMCG i Unija slobodnih sindikata će se potruditi da sve aktivnosti budu u skladu sa Zakonom o štrajku.

“Apelujemo na nadležne, Opštinu Rožaje, lokalnu Skupštinu i Savjet RTV Rožaje, da štrajk upozorenja i zaposlene u ovom lokalnom javnom emiteru shvate ozbiljno i da što prije počnu sa rješavanjem problema za koje su oni odgovorni”, zaključuje se u saopštenju. 
 

Komentari: 0

Novi komentar